AK Parti yeni İl Başkanı Zihni Çalışkan, yerel seçimlerde iddialı olduklarını ifade ederek, “Belediyelerin tamamını almak için çalışacağız. Bu konuda, çok iddialıyız” dedi.

RÖPORTAJ: GÖKHAN KOÇAL

AK Parti’nin yeni İl Başkanı Zihni Çalışkan, Manşet Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Başkanlığının çok büyük sürpriz olmadığını ifade eden Çalışkan, “Bu tarzda boşalan yerler için adı geçen 3-4 isimden bir tanesiydim. Çok büyük sürpriz oldu dersek yanlış olur. Parti içinden gelen, siyaset sürecini takip edenler için çok büyük bir sürpriz olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Siz başkan olmayı bekliyor muydunuz?

Bize bu görevi layık gören, başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, teşkilat başkanımız Sayın Mustafa Ataş’a, MKYK üyelerine ve milletvekillerimize, çok teşekkür ediyorum. Umarım şehrimize ve partimize hayırlı olur. 2003 yılından beri AK Parti’de siyaset yapıyorum. 2014 yılından sonra da hangi pozisyon için adaylık olursa olsun, bizim adımız hep geçiyor. Belediye başkanlığı adaylığı için, milletvekilliği adaylığı için ve il başkanlığı için adımız hep geçmişti. Bundan önce 3 defa, hem 2014 yılında il başkanı olmak için, Tepebaşı İlçe Başkanı olmak için ve 2016 yılında yine Tepebaşı İlçe Başkanı olmak için genel merkeze çağrıldım. Dolayısıyla, çok büyük bir sürpriz olmadı…

Bundan sonraki süreçte partide bir değişim olacak mı? Nasıl bir profil çizmeyi düşünüyorsunuz?

Sivil toplum kuruluşlarında etkin olarak çalışmam ve yöneticilik yapmam sebebiyle, Gerek sivil toplum örgütleri, sanayi ve ticaret odası gibi meslek odaları ve gerekse şehrin farklı dinamik yapıları içerisinden partimize katkı sağlayabilecek arkadaşları değerlendirmek istiyoruz. Özellikle, kadın ve genç arkadaşlarımızın değerlendirileceği, geniş kapsamlı bir il yönetimi oluşturmayı planlıyoruz. Bu yönetimi oluştururken, şehrimize katkı sağlayacak, zaman ayıracak ve hizmet üretme aşkı ile dolu arkadaşları yönetimimize alacağız. Bununla beraber, teşkilatımızın genişlemesi, büyümesi, yeni isimlerle güçlendirilmesini hedeflerken, önceden teşkilatımıza emek veren, tecrübeli arkadaşlarımızla birlikte, bir denge kurmayı amaçlıyoruz.

24 Haziran seçimlerinden sonra parti bir hava yakaladı. Bu havanın devam etmesi için neler yapacaksınız?

Bu havanın devam edeceği kanaatindeyiz. Gerek şehrimizde, gerekse ülkemizde, özellikle yerel seçimlere ilişkin, daha hırslı, daha sistematik ve sonuç alıcı bir çalışma isteği var. Teşkilatımızın her zaman hazır olduğunu değerlendiriyorum. Hazır olduklarını da biliyorum. İlçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanımız, mahalle başkanlarımız, sandık başkanlarımız, mahalle yönetim kurulu üyelerimiz hepsi göreve hazır. Bizim mahallelerde yapmış olduğumuz mahalle danışmaları bile, diğer partilerin kongreleri gibi geniş katılımlı, coşkulu ve kalabalık bir katılımla yapılıyor. Başta merkez ilçe başkanlarımız olmak üzere, her anlamda çok maharetli, çalışkan, çok çalışkan başkanlarımız var. Bu başkanlarımızla birlikte, 15 belediyenin tamamına talibiz. Hizmet üretmek için bu bir yarış. Mücadeleyi sonuna kadar devam ettirip, kazanan taraf olmayı arzu ediyoruz.

Belediyelerin tamamını alabilmek için nasıl bir çalışma izleyeceksiniz?

Belediyelerin tamamını kazanacak bir çalışma gayreti içerisinde olacağız. “15 belediyenin hepsini alamazsınız” denebilir belki ancak, biz tamamını alabilmek üzere çalışacağız. Bu bir iddiadır, biz çok iddialıyız. Eğer bir iddianız yoksa, hedefiniz yok demektir. Sonuç alırken zorlanırsınız. Biz bu iddia ile geliyoruz, belediyelerin tamamını alacağız.

Bu süreçte sivil toplum örgütleri çok önemli. Sivil toplum kuruluşundan gelmiş olmanızı şans olarak görüyor musunuz?

İl başkanı atanmam sebebiyle, tebrik için arayanların bir kısmı, siyasi görüşlerimizin aynı olmadığı arkadaşlar. Dolayısıyla biz, her kesimle diyalog içindeyiz ve böyle olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, bu şehirde güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum. Bu nedenle, sivil toplum kuruluşundan gelmiş olmamın, benim için çok büyük avantajı olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan şunu da ifade etmek isterim: Biz, siyasal bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu siyasal mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Kişisel hesaplarımız, kişisel kaprislerimiz hiçbir zaman olmaz. Siyasetçi hoşgörülü, kapsayıcı ve herkese ulaşmayı hedefleyen bir yapı içerisinde olmalı. Biz de bunun çabası içerisinde olacağız. Bugüne kadar çizgimizi hiç bozmadan, kimsenin rolünü kapmadan hareket ettik. Hepsini layıkıyla yaptık. Takdir gördük. Milletimizin ve teşkilatımızın teveccühüne layık olmaya çalışacağız.

MERKEZDEKİ ÜÇ BELEDİYEYİ ALACAĞIZ

Şehri yakından tanıyorsunuz aslında. Odunpazarı, Tepebaşı Belediyesi meclis üyeliği, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği görevlerinde bulundunuz. Belediyelerin tamamını almak istiyoruz dediniz, burada asıl hedef büyükşehir belediyesi mi? Bir değişim olmalı mı?

Şehir merkezinin tamamının değişmesi lazım. Çünkü bir dönem sonra insanlar, farklı yaklaşımlarla anlatmaya çalışıyor olsalar da biz, AK Parti belediyeciliğiyle şehrimizi tanıştırmak ve AK Parti belediyelerin hizmet üretme azmi ve çıtasıyla hareket ediyoruz. Çünkü bir tarafında, merkezi hükümetin ve idarenin desteği oluyor. Bu, çok büyük bir güç. Bu güç arkanızda olduğu müddetçe, çok güzel hizmetler yapabiliyorsunuz. Merkezi belediyeleri almak olmazsa olmaz. Biz üç belediyeyi de alacağız İnşallah.

Parti içerisinde zaman zaman küskünlük ve kırgınlıklar oluyor. Bu konuda tavrınız ne olacak?

Parti kurulduktan sonra pozisyon itibariyle herkesin güvendiği ve görev tevdi ettiği bir kişiyim. 2002-2003 yılından beri tüm il başkanlarıyla çalıştım. Tüm milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla çalıştım. Bu şu demek, benim küs olduğum bir tane siyasal arkadaşım yok. Başta Fikret Dönmez ve sonrasında başkanlık yapan başkanlarımız olmak üzere, son dönemde başkanlık yapan Dündar Ünlü ve Murat Özcan da dahil olmak üzere, hiçbiriyle siyasi çekişmemiz, siyasi ayrışmamız söz konusu değil. Ben hepsiyle çok güzel diyalog kurduğumu düşünüyorum. Başkanlığımız sürecinde, onlar bize gelecekler, biz onlara gideceğiz. Her dönem de bunu yaptık. Bunu daha özde, daha samimi yapıp sonuç almayı planlıyoruz. Bu süreçte, teşkilat mensuplarımız ve partimizin camiası içerisinde yer alan arkadaşlarımızdan en büyük beklentimiz şudur; çok küçük düşüncelerle ve tavırlarla partiye küsmek doğru değil. Parti olgunluğuna bunlar yakışmıyor. Bundan sonraki süreçte, siyasal veya kişisel küslüklerin olmayacağı bir hareket içerisinde olacağız. Herkese kapımız açık olacaktır."

Editör: TE Bilişim