Baksan Sanayi Sitesi’nde 2004 yılından bu faaliyet gösteren Keskin Mermer inşaat sektöründe A’dan Z’ye mermer işi yapıyor. Keskin Mermer sahibi Mustafa Keskin mesleğe 1984 yılında başladığını söyleyerek,Bu mesleğe 1984 yılında Edirne’de Trakya Üniversitesi’nde başladım. 1990 yılından bu yana Eskişehir’de mermer işi yapıyorum. İşyerimizi 2004 yılında kurduk. Şu anda 6 elemanımızla inşaat ağırlıklı çalışıyoruz. A’dan Z’ye tüm mermer işlerini yapıyoruz” dedi.

Keskin her zaman doğal taştan yana olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Mutfak tezgâhlarında mermer dışında granit ve kuvars malzemeleri kullanılıyor. Müşterilerimiz mobilyalarına uygun tezgah istiyorlar. Gönlümüz doğal taştan yana. Alternatif çok. Müşterinin talebini karşılamaya çalışıyoruz. Biz görüşümüzü kendilerine iletiyoruz. Onlar ona göre kararlarını veriyorlar. Mermer yumuşak bir malzeme olduğu için şimdilerde mutfak tezgahlarında çok kullanılmıyor. Granit ve ve kuvars kullanılıyor.”

Mesleğin en büyük sorununun eleman yetişmemesi olduğunu aktaran Keskin, “Şu an eleman sıkıntımız yok ancak alttan yetişen eleman da yok. Eleman sıkıntısı yaşayan çok sayıda arkadaşımız var. Çalışanlarımız 10-15 yıllık elemanlar. 15 yıldır aynı kişilerle çalışıyorum. Eleman bulamamızın sebebi ise; işimiz ağır olduğu için tercih etmek istememeleri. Bu mesleği meslek edinmeyi istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: TE Bilişim