Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Denetim Kurulu üyesi ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu.

Esgazete'nin sorularını yanıtlayan Bahar Bilen, başkakn olduktan sora ilk yaptıkları işin Oda binasının fiziki anlamda yenilediklerini belirterek, "Temsilcilikler oluşturduk. Birbirlerini tanımıyorlardı. Sosyal medya grupları oluşturduk. Üyelerimiz birbirlerini tanıdılar, iletişim kurdular. Fiyat konularında konuşuyorlar, kaliteli malın ve uygun fiyaytın nerede olduğu konusunda da birbirleri ile irtibat kuruyorlar" dedi.

Lokantacı esnafın genelde kendisinin çalıştığını, işin başında olduğunu belirterek, "Zamanları olmuyor, eğitimlere de gidemiyorlardı. Eğitim seferberliği başlattık, bugüne kadar 300 kişiye ulaştık.  İyi oldu, kolaylık sağladık meslektaşlarımıza" dedi.

Uygulama sınavlarını kendi işyerlerinde yapmayı sağladıklarını, kültür ve bilgi sınavını da odalarında yaptıklarını belirten Bilen, 1. yılını dolu dolu geçirdiklerini söyledi.

Üyelerine yönelik yaptıkları yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, projeleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Başkan Bilen'in konuşmalarını videoyu izleyerek dinleyebilirsiniz.

                                                                                                    

Editör: TE Bilişim