Eskişehirspor'un Gençlik Geliştirme Eğitim Sorumlusu Serdal Eroy, " Eskişehirspor altyapısı kulübümüzün geleceği için çok önemli. Buradan yetişecek oyuncular. Eskişehirspor’u yaşatmaya devam edecek. Altyapı sayesinde Eskişehirspor ateşi ilelebet yanmaya devam edecek. Yeni Metehan’lar, yeni Bilal Ceylan’lar yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Eroy, 12 yaşında Eskişehirspor altyapısına katıldığını söyleyerek, “Kulübümüzün tüm akademi takımlarında forma giydikten sonra 1976 yılında Eskişehirspor’un A Takımında forma giymeye başladım. Beni ilk oynatan hocam geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Tamer Güney hocamızdı. Sakatlıklar dışında Eskişehirspor’da aralıksız olarak forma giydim. Daha sonra Gençlerbirliği’ne transfer oldum. Orada Türkiye Kupasını kazandım. Futbolculuk kariyerimi Erzincanspor’da sonlandırdım ve Eskişehir’e yerleştim” dedi.

“ALTYAPIDA BÜYÜK İŞLER YAPTIK”

Futbolu bıraktıktan sonra yolunuz kulübümüz ile yeniden nasıl kesişti sorusunu yanıtlayan Altyapı Koordinatörü, “Eskişehirspor 3. Lig’e düşmüştü. Kulübümüz çok zor bir dönemden geçiyordu. Haldun Girginer geldi ve yardımcı antrenörlük yapar mısın dedi. Eskişehirspor 3. Lig’de şampiyon olduğunda ben yardımcı antrenördüm. 2008 yılında Süper Lig’e çıktığımızda altyapının başına geçmem istendi. Bir tekliften ziyade atama gibiydi. 60 lisanslı oyuncu ile aldığımız altyapıyı beş yıl sonra 200 lisanslı, 650 futbol okulu öğrencisi ile devrettik. O beş yıllık süreçte çok önemli dereceler elde ettik. Kız takımı kurmuştuk. Süper Lig’e yükselmiştik. Nuri Fatih Aydın, Alper Potuk, Hasan Hüseyin Acar ve niceleri bizim zamanımızda yetişen isimlerdi” dedi.

“ESKİŞEHİRSPOR ATEŞİ İLELEBET YANACAKTIR”

Keşke göndermeseydim dediğiniz bir oyuncu oldu mu sorusunu ise Serdal Eroy, “Benim altyapıdan gönderdiğim oyuncular oldu. Olmaya da doğal olarak devam edecektir. İnce eleyip sık dokuyarak, Eskişehirspor’un başarısı için çalışıyoruz. Yetenekli oyuncuları bulup, yetiştirmek bizim en temel görevimiz. Eskişehirspor’un şu an en çok yetenekli genç oyunculara ihtiyacı var. Eskişehirspor altyapısı kulübümüzün geleceği için çok önemli. Altyapıda hata yapma lüksümüz yok. Buradan yetişecek oyuncular Eskişehirspor’u yaşatmaya devam edecek. Eskişehirspor er ya da geç Süper Lig’e dönecektir. Biz görürüz, görmeyiz orası ayrı. Eskişehirspor ateşi ilelebet yanmaya devam edecektir” şeklinde yanıtladı.

“ESKİŞEHİRSPOR BENİM YUVAM”

“Beni Serdal Eroy yapan Eskişehirspor’dur” diyen Serdal Eroy, Eskişehirspor beni göreve davet ettiğinde ben seve seve kabul ederim. Kulübümüze vefa borcumuz olduğunu her zaman söylerim. 2019 yılının Haziran ayında yeniden altyapının başına geçtim. Altyapılara çok önem verdiğimizi göstermek için iki tane pro-lisanslı hocayı U17 ve U19 takımlarının başına geçirdik. Eskişehirspor benim yuvam” dedi.

Kaynak Eskişehirspor Gazetesi 

Editör: TE Bilişim