Beylikovalılar Derneği (BEY-DER) Başkanı Tolga Savaş ile dernek çalışmaları ve Beylikova için hedefleri hakkında sohbet ettik. Eskişehir’de bir Beylokovalılar lobisi oluşturmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Savaş, hedeflerinin Beylikova’yı her alanda marka haline getirmek olduğunu söyledi.

BEY-DER ne zaman kuruldu, şu anda kaç üyeniz var?

BEY-DER 1992 yılında Beylikova’da kurulmuş olup, 2012 yılına kadar faaliyetlerine Beylikova’da devam etmiştir. 2012 yılında Eskişehir’de yaşayan hemşehrilerimizi bir çatı altında toplamak amacıyla Eskişehir’e taşınmıştır. Göreve geldiğimiz Aralık 2017’de 550 olan üye sayımız, Mayıs 2018 itibariyle 800’e ulaşmıştır. Kadın ve genç üye sayımız hızla artmaktadır.

Siz göreve ne zaman geldiniz?

Yönetim kurulu olarak 2016 yılı Aralık ayında yapılan kongre ile göreve geldik. 2017 Aralık’ta yaptığımız toplantıyla da görev dağılımı yaparak çalışmaya başladık. Yönetim kurulumuzda genç, dinamik sürekli proje ve fikir üreten değişik STK’larda görev alan, başkanlık yapan güçlü bir yürütme kurulu ekibimiz var. Yönetim haricinde de bizlerle birlikte olan çok sayıda gönüllü üyemiz var. Büyüyen gelişen marka olma yolunda ilerleyen Beylikovamıza katkı sağlamak amacıyla ve gençlerin artık STK yönetimlerinde daha aktif görev alması gerektiğini düşündüğümüzden gençler olarak yönetime girdik ve elimizi taşın altına koyduk. Beylikova ve 25 mahallemizle tam koordinasyon sağlamak amacıyla 2 mahalle muhtarımızı da yönetime aldık.

Göreve geldiğinizden itibaren neler yaptınız, anlatır mısınız?

Göreve geldiğimizde ilk olarak dernek üye yapımızı ve mali tablomuzu elden geçirdik. Derneğimizin daha kurumsal yönetilmesi amacıyla dernek büro ve lokal işletmesini ayırdık. Daha proaktif bir çalışma yapmak amacıyla bir yol haritası belirleyerek her ay yaptığımız toplantılarla da aylık çalışma programları düzenledik. Üye ziyaretleri, kamu kurum kuruluş ve STK ziyaretleri yapmaya başladık. Beylikova’ya daha fazla gidiyoruz. Eskişehir de yapılan bütün aktivitelere, toplantılara, etkinliklere katılmaya çalışıyoruz ve Beylikovamızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Üye ve hemşerilerimizin düğün, cenaze, hastalık gibi özel günlerinde hep yanlarında olmaya çalışıyoruz.

2017 yılında yoğun bir şekilde üye ve hemşeri ziyaretleri yaptık , üyelerimiz ve hemşerilerimiz derneğimizi ziyaret ettiler. Çok sayıda yeni üye edindik. Eskişehir’de düzenlenen Tarım Fuarı’na katılarak Okçu mahallemizin ürünlerinin tanıtımına destek olduk. Beylikova Belediyemizle ortaklaşa ilçemizde Halı Saha Futbol Turnuvası düzenledik. Mahallelerimizde yağmur dualarına katıldık. Eskişehirsporumuza biz de her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Gerek kombine alarak, gerek takvim, kupa, bardak kampanyalarına katılarak destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Beylikova’mızda düzenlenen açılış, kutlama ve tören programlarına katılım sağladık. Eskişehir’de düzenlenen kermes, imza günleri, fuarlar, açılışlar ve kongrelerde hep vardık. Beylikovasporumuza destek olmak amacıyla maçlarına katılım gösterdik. Yoğun bir katılımın olduğu üyelerimiz arası dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Beylikovalılar Birlik Beraberlik ve Dayanışma Gecesi düzenledik.

Eğitim bizler için çok önemli. Bu sene ilk kez üniversite de okuyan öğrenci kardeşlerimize burs imkânı sağladık. Beylikova’da eğitim yatırımları oldukça üst seviyelerde. Beylikova Belediye Başkanımız Özkan Alp’in yoğun çabalarıyla eğitimde de bir marka olma yolunda ilerleyen ilçemizdeki tüm okullarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Yeniyurt mahallemizde bulunan okulumuzdaki tüm öğrenci kardeşlerimize yılbaşında hediyeler gönderdik. ESİP’te de aktif olarak görev alıyoruz, Eskişehir için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.

Dernek çalışmalarınızdan söz eder misiniz?

Bu sene Ocak ayı itibariyle dernek lokalimizi daha merkezi bir yere taşıdık. Bay-bayan tüm üyelerimizin hizmet alabileceği, ailece vakit geçirebilecekleri bir yer haline getirdik. Derneğimizde Ar&Ge ve kültür sanat spor kurullarını kurduk. Beylikovamıza ve Eskişehir’de yaşayan hemşerilerimize daha fazla katkı sağlamak amacıyla dernek danışma kurulumuzu kurarak ilk toplantımızı yaptık ve projelerimizi konuştuk. Mayıs ayında 1. Beylikovalılar Buluşması ve Anneler Günü etkinliğinde Beylikovalılar yürüyüşü, sergiler, eğlence ve konserlerle Beylikovamızda çok fazla katılımın olduğu güzel bir günde buluştuk. Beylikovamızda görev yapmış şehir içi ve dışında yaşayan öğretmenlerimizle de nostalji yaşadık. Dernek kadın kollarımız huzurevi ve çocuk esirgeme kurumuna ziyaretlerde bulunuyor, dernek olarak Beylikovasporumuza da alt yapı olması amacıyla Yaz Futbol Okulu düzenliyoruz. Eğitime destek amacıyla kumbara kampanyamız yakında başlayacak, yine Beylikovamızda bir Bey-Der ormanımız olacak her üyemiz adına bir ağaç dikeceğiz.Mahallelerimize ziyaretlerde bulunarak muhtarlarımızla ve mahallelerimizle daha çok vakit geçireceğiz. Eskişehir’de nerede bir Beylikovalı varsa ulaşmaya çalışıyoruz. Üye çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Yine Beylikovamızda önümüzdeki dönemde konserler ve çeşitli turnuvalar düzenleyeceğiz.

GÜÇLÜ BİR BEYLİKOVA LOBİSİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Eskişehir'de ortalama kaç Beylikovalı yaşıyor? Şehirde yaşanan hemşerilerimizin lobisi sizin ilçenizde de var mı?

Eskişehir ortalama 17-18 bin Beylikovalı yaşıyor. Güçlü bir Beylikova lobisi oluşturma çalışmalarımız devam ediyor, artık Eskişehir’de Beylikovalıların ismi daha çok duyulacak ve sesleri daha gür çıkacak. Beylikovalılar her yerde ve her platformda ön planda olacak. Kaymakamlığımızla, belediyemizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla, derneğimizle hep beraber, birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde Eskişehir’de önemli bir güç olma yolunda ilerliyoruz. Her alanda Beylikovamızı ön plana çıkarmaya devam ediyoruz. Beylikovamız eğitim yatırımları ile, Besi Organize Sanayisi ile, Beylikova Belediye Başkanımız Özkan Alp’in ilçemize yapmış olduğu alt ve üst yapı çalışmaları ve hizmetlerle çok daha güzel, cazibesi yüksek, artık kültür sanat hayatı ile de anılan ve ziyaretçiler alan bir ilçe haline gelmiştir. Şehir içinden ve şehir dışından pek çok yatırımcı ve ziyaretçi Beylikova’mızla ilgilenmekte ve ziyaretlerde bulunmaktadır. Dernek web sitemiz ve dernek sosyal medya hesaplarımız aracılığı ile tüm Türkiye’deki üye ve hemşerilerimizle sürekli diyalog halindeyiz.

BEYLİKOVA EĞİTİMDE BİR MARKA OLDU

Siyasetçilerden ilçenizde adına beklentileriniz nedir?

Beylikovamız eğitim alanında oldukça başarılı işlere imza attı. İlçemizde anaokulu, ilk ve ortaokullar, çok başarılı ve nitelikli okullar arasında olan fen lisesi, çok programlı lisesi, imam hatip lisesi, öğrencilere sağlanan sportif ve kültürel faaliyetler, yurt imkânları, ulaşım imkânları ile artık bir marka. İlçemizde iki yıllık meslek yüksekokulu yada fakülte açılması için gerekli alt yapımız hazırlanmış durumda, siyasetçilerden ilçemizde bir iki yıllık meslek yüksekokulu açılması yönünde destek görmek bizleri çok mutlu edecektir. Besi organize sanayi bölgesinin açılması, tarım ve hayvancılık alanında da Beylikovamıza ciddi katkı sağlayacak olup üniversitelerin ilgili bölümlerinin ilçemizde açılması oldukça faydalı olacaktır.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Beylikova için yapılacak her türlü organizasyonda, etkinlikte, faaliyette dernek olarak bizler varız. Beylikovamızın bir marka haline gelmesi açısından tüm gerekli çalışmalarda olacağız, katkı sağlayacağız. Dernek olarak güçlü olacağız, güçlü olup iyi lobi faaliyetleri yapacağız. Eskişehir’de artık Beylikovalılar çok daha güçlü, çok daha etkili olacaktır. Derneğimizin ve Beylikovamızın isminin daha çok duyulmasında sizlerin de katkılarınız oldukça büyük. Hem dernek yönetim kurulumuz adına hem de tüm Beylikovalılar adına Esgazete ve Manşet Gazetesi ailesine ayrıca çok teşekkür ederim.

Editör: TE Bilişim