Söyleşi: Tuğba Koçal

Haber Kaynağı: Manşet Gazetesi 

Eskişehir Şoförler Odası Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Sorumlu Müdürü A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sena Er ile iş güvenliği ve iş sağlığı konuları hakkında konuştuk.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

1979 Eskişehir doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Eskişehir’de tamamladım. Afyon Kocatepe Üniversitesi  Malzeme Ve Metalurji Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra  Denizli’de maden sektöründe işletmeci olarak 10 yıl  görev yaptım. 2014 Nisan ayından beri şoförler odası bünyesinde kurulan ortak sağlık güvenlik birimi departmanında sorumlu müdür olarak görev yapmaktayım.

 İş sağlığı ve güvenliği hizmeti nedir; bize anlatır mısınız?

Çalışma ortamında iş akışı esnasında doğabilecek riskleri minimize edip, çalışan sağlığını koruyarak üretim devamlılığını ve kazancı arttıran bilimsel bir metottur.

Bu hizmeti almakla işverenler neler kazanır?

Çalışanlarının düzenli sağlık kontrolleri yapılır, eğitimlerle çalışanların iş güvenliğine ilişkin bilinç düzeyi arttırılır, uzun vadede oluşabilecek tehlikelerin önlenmesi sağlanır; alınacak tedbirlerle üretim devamlılığı sağlanır; tüm bunların sonucunda maliyetleri azalır ve kazançları artar.

OSGB sektöründe sizin farkınız nedir?

Güçlü, güvenilir çözüm odaklı, değerler ve etik kurallara bağlı olarak çalışan, ekip çalışması ve ekip ruhuyla  beklentinin ötesinde hizmet veren, uygun fiyatlandırma politikasına sahip kuruluşuz.

“350 FİRMAYA HİZMET VERİYORUZ”

Sadece şoför esnafına değil, tüm meslek gruplarına hizmet veriyorsunuz değil mi?

Evet. 2014 Nisan ayında kurulduktan sonra Aralık ayına kadar üyelerimizin hizmetlerini tamamladık. 2014 Aralık ayından itibaren ise “Sektörde biz de varız” diyerek geniş bir müşteri yelpazesi ile yasalara saygılı, şeff af ve etik kurallar çerçevesinde 350 firmaya hizmet veriyoruz.

Editör: TE Bilişim