Haber: Erdoğan Ekiner

 Gündoğdu Muhtarı Sevgi Doğan, köprü, ulaşım, yol, spor alanı gibi çok sayıda sorunla karşı karşıya olduklarını belirtti.
Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Sevgi Doğan, mahallede sorunların üst üste yığıldığını ve her sorun ile ilgili dosya oluşturduğunu söyledi. Bu sorunlar arasında en önemlilerinin; mahalleye giriş, köprü, altgeçit, imar gibi konular olduğunu belirten Muhtar Sevgi Doğna, dar gelirli ailelere mensup 650 öğrenciye ayakkabı, 400 öğrenciye kıyafet, 550 aileye de gıda yardımı yaptıklarını ifade etti.  Muhtar Sevgi Doğan, “Önümüzde 20-25 dosya var. Gündoğdu Mahallesi sorunlarla dolu. Gündoğdu Mahallesi Survivor (Sörvayvır) gibi, ter tarafı sorunla, engellerle dolu.. Yollar eski, kazalara davetiye çıkarıyor. Algeçit, dik olan yaya üstgeçitleri, parklarda eksiklikler, kat sınırlaması gibi çok sayıda sorunu çözme, çözdürme çabası içindeyim” dedi.

KÖPRÜYE GEREKSİNİM VE SORUNLU ALGEÇİT

Gündoğdu Mahallesi Muntarı Doğan, mahallenin en büyük gereksinmelerinden birinin taşıtların da geçeceği bir üstgeçit-köprü olduğunu vurgulayarak, “Mahallemize gelen ulaşım araçları Alpu Kavşağındang ereksiz bir U dönüşü yapıyorlar. Bu gereksiz bir zaman kaybı ve mesafenin 2.5 km. Uzamasına neden oluyor. Bu durum toplu taşıma araçlarından bazılarının mahallemize eksik sefer yapmasına neden oluyor. Mahallemizin Gökmeydan istikametindeki eski giriş noktasına köprü yapılmasını istiyoruz. Yaşlı, çocukla ve engelli vatandaşlar dik olan yaya üstgeçitlerini kullanamıyor. Buralara asapsör yapılmalı. Ayrıca yapılan altgeçiti de su basıyor. Bu su pompası giderlerinin eksikliğinden kaynaklanıyor. Her yağmur yağdığıda taşıtlar ve doğal olarak insanlar zor durumda kalıyor. Araçların plakaları suya düşüyor. Bu duruma da çözüm bulunmalı...” dedi.

SPOR ALANI, PARK, POSTANE, KAT SINIRLAMASI,

Gündoğdu Mahallesi’nde özellikle kadınların ve diğer vatandaşların destek verdiği Muhtar Sevgi Doğan mahalledeki diğer sorunları ise şöyle aktardı: “Yollarımız eski ve bozuk. Sürücüler de yakınıyor. bu durum bazan kazalara yol açabilecek nitelikte... Mahallemizde spor alanı yok. Parklarda çocuklar için oyun aletleri eksik. Parkların kenarlarına demir korkuluk yapılmalı. Postanemiz kapanma durumu ile karşı karşıya. Oysa mahallemizde yoğun bir nüfus var. Postanenin kapanmaması için imza topluyoruz. Yoksulluk sorunu ile ilgileniyoruz. Mahallemizde kentsel dönüşüme girmeyen yerlerde ve mevcut yerleşim alanlarında kat sınırlaması var. Kentsel dönüşüme olumlu bakan çok sayıda insan var, eleştirel bakanlar da olabilir.. Vurguladığım tüm bu sorunlar nedeniyle Gündoğdu Mahallesi’de her şeyi ile bir değişim, yenileme çalışması yapılmalıdır..”
Gündoğdu Mahallesi'nin bayan muhtarı, sorunların çözümü için belediye ve diğer kurumlarla görüştüklerini ve çözüm için mücade edeceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim