söyleşi: Tuğba Koçal

Sevilen oyuncular Ahmet Kural ve Murat Cemcir, yeni filmleri “Çalgı Çengi İkimiz” filminin galası için Eskişehir’deydi. Özdilek AVM’de gerçekleşen galada sevenlerinin büyük ilgisi ile karşılaşan oyuncularla biz de sohbet etme imkanı bulduk. Sempatik oyuncular, sorularımızı içtenlikle yanıtlarken, Eskişehir’den de övgü dolu sözlerle bahsettiler. Ahmet Kural, “Eskişehir’e her geldiğimde bir ah çekiyorum” dedi. Murat Cemcir ise, “izdiham” kelimesinin anlamını Eskişehir’de yaşayarak öğrendiğini söyledi.
Öncelikle yeni filminiz hayırlı olsun. Bize “Çalgı Çengi İkimiz” filminden biraz söz eder misiniz?
Ahmet Kural: Çalgı Çengi bizim ilk filmimizdi. Bizim göz bebeğimiz diyebiliriz. Çalgı Çengi 2’yi yapmak Murat’ın hep hayalindeydi. Ama bir türlü nasip olmamıştı. O arada bir iki düğün dernek işimiz oldu. (Gülüyor) Onlardan sonra Çalgı Çengi’nin 2.’sini çekmeye karar verdik. 6 yıl aradan sonra tekrar nasip oldu. İlk filmde mafyaya yanlışlıkla giren iki düğün şarkıcısı kuzeni oynuyorduk. Şimdi o ortamdan çıkmaya çalışan kuzenleri oynuyoruz. İkinci filmimiz daha bir aile filmi oldu. İlk filmde daha gençtik, daha serseriydik. Şimdi daha oturaklı bir senaryo ile aile filmi oldu.
Murat Cemcir: Ocak ayının 2’sinden beri şehir şehir ülke ülke geziyoruz. Berlin’den başladık. Anadolu’nun her tarafını karış karış geziyoruz. Toplamda 27 şehir, 4 ayrı ülke gezmiş olacağız. Eskişehir 23. Bin kilometre sonunda geldiğimiz 14. şehir oldu. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. İlk film daha kapalı ortamda geçen daha kaba, sert bir mizacı olan, kara mizah dediğimiz tarzda bir filmdi. Bu arada iki tane Düğün Dernek filmi çektiğimiz için ve uzun süre ekranda dizi ile seyirciyle buluştuğumuz için aile filmi yapmanın hazzını almış olduk. Bu hikayeyi daha aile filmi tarzında yaptık. 7’den 77’ye herkesin izleyebileceği bir film oldu. Şu ana kadar 23 bin kilometre yol yaptık. Filmi 20 defa izledik. Ben hala gülüyorum.
Ahmet Kural
Kendisine gülüyor ama. (Gülüyor)
Peki, filme ilgi nasıl? Beklentilerinizi karşıladı mı?
Ahmet Kural: Gördüğümüz ilgi beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemlerde sanatın iyileştirici tarafı için insanların sinemaya, tiyatroya, konserlere gitmesi gerekiyor. Biz de bu kötü günlerde insanları biraz olsun gülümsetebilmek için yola çıktık. İlgi gerçekten çok iyi. Çok memnunuz.
Murat Cemcir: İlgi çok çok iyi. İzdiham olacak kadar ilgi var. Bu arada ben izdiham kelimesinin ne demek olduğunu geçen sene Eskişehir’de öğrenmiştim. İzdihamın nasıl bir şey olduğunu tam anlamıyla o zaman görmüştüm. Bu film sonrasındaki turnelerimizde de bunu yaşıyoruz.
Bu kez filmin yapımcılığını da Murat Cemcir üstleniyor öyle değil mi?
Murat Cemcir: Bizim bütün işlerimizde prodüktör hep değişti ama ekip hep aynıdır. Bu sefer o da değişmesin istedik. Kendi işimizi yapmaya başladık.
 “ESKİŞEHİR’E GIPTAYLA BAKIYORUM”
Eskişehir halkı ve Eskişehir hakkında neler söylemek istersiniz?
Murat Cemcir: Türkiye’de en iyi 5 şehir hangisi dense, onlardan biri kesinlikle Eskişehir’dir. Bu her anlamıyla öyle. Sanata olan ilgisiyle, güzellikleriyle, öğrenci şehri olmasıyla çok güzel ve özel bir şehir. Eskişehir’den bir beklentimiz yok. Çünkü Eskişehir zaten bütün beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Bu her anlamda böyle. Bir kere öğrenci şehri. Yerli lokal halk da olağanüstü tatlı ve iyi insanlar. Sanatın her alanıyla ilgilenen insanların yaşadığı bir şehir burası. Olağanüstü güzel bir kent. Kentleşme çok güzel. Çibörek çok güzel, çok seviyoruz. Senin söylemek istediğin bir şey var mı Ahmet Kural?
Ahmet Kural: Eskişehir’e gıptayla bakıyorum. Her gelişimde bir ah çekiyorum. Eskişehir her öğrencinin hayallerinde olan bir şehirdir. Üniversiteyi burada okumayı çok istemiştim. Benim üniversitede ilk tercihim Eskişehir’di ama maalesef olmamıştı. Eskişehir çok güzel bir şehir, çok seviyorum burayı. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.
Bir filminizin Eskişehir’de çekilmesini ister miydiniz?
Ahmet Kural: Ne kadar güzel olur. Eskişehir’in resmi çok güzel. Kanallar, köprüler falan… Eskişehir’in sinematografik bir yapısı var. Hakikaten çok güzel olur. Selçuk Aydemir’in gözünden de ayrı bir güzel görünür.
SEVİLEN İKİLİDEN DİZİ MÜJDESİ
Televizyon dizisi mi yoksa film mi diye sorsam, sizi hangisi daha mutlu ediyor?
Murat Cemcir: Film daha zevk veriyor tabi ki. Filmin kalıcılığı çok başka. Ama öte yandan da performans anlamında, sürekli çalışma anlamında ve her an sevenlerimizle buluşma anlamında da tabi ki dizi daha ön plana çıkıyor. Çünkü filmi senede bir yapıyorsunuz. 1 ay 1 buçuk ay çalışıyorsunuz. Ondan sonra bekliyorsunuz. Yoğun bir tempo bizim her zaman sevdiğimiz bir iş.
Ahmet Kural: Film tabi ki daha kalıcı ama bizim yaptığımız diziler de kalıcı aslında.
İnsanlar sizi televizyon ekranlarında daha sık görmek istiyor. Önümüzdeki süreçte bir dizi projesi var mı peki?
Murat Cemcir: Ben de kendimi televizyonda görmek istiyorum. (Gülüyor) Dizi projesi var. Seneye bu zamanlar yüzde 90 bir dizimiz olacak. Hatta ismini de söyleyeyim size. “Eşkıya dünyaya hükümdar olur” isminde bir dizimiz olacak. Daha fazla bilgi vermek istemiyorum. (Gülüyor) Bir proje var gerçekten ama hakikaten içeriğini ve zamanını bilmiyoruz. Adına sadece bir dizi diyebiliyoruz şu an. Kim olacak dizide, Ahmet Kural var mı, ben var mıyım, Selçuk Aydemir mi çekiyor? Hiç bilmiyoruz. (Gülüyor) Selçuk Aydemir henüz bize de bahsetmedi. Bir şeyler yazıyor bakalım. Turne bitsin bizim de haberimiz olacaktır.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim