Not: Diğer Fotoğraflar için lütfen galeriyi tıklayın
Kaynak: Manşet Gazetesi

Haber: Nevin Bulut Atak
Modelli araçlara çok daha uygun fiyata binmek isteyenlerin adresi Eskişehir Hasarlı Araç Alım Merkezi, hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.
Günümüzde modelli araca binmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Bu araçları almak ise maliyetli olabiliyor. Bu nedenle işletmelerini bir ihtiyaçtan dolayı açtıklarını ifade eden Eskişehir Hasarlı Araç Alım Merkezi Sahibi Özbek Örs, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını ifade ediyor. İşletmeleri hakkında bilgi veren Örs, “Eskişehir’de böyle bir hizmet ilkti ve bir ihtiyaçtı. Artık araç almak isteyenler aradaki karı bilerek alışveriş yapıyor merkezimiz sayesinde. Bizler şehir dışına satışlarımızı hemen yapmıyoruz önce Eskişehir’deki esnaflarımıza duyururuz. Önce Eskişehir esnafı kazansın kar etsin isterim. Şu anda şehrimizde ve diğer illerden de yoğun olmakla birlikte modelli araca binmek isteyenler hasarlı araçları temin ettiğimiz işletmememizin yolunu tutuyor. Bu bir alternatiftir. Herkes modelli araca binmek ister. Ancak modelli araçların maliyeti çok yüksek. Düşük fiyata modelli araca binmek isteyen herkes hafif kazası bulunan araçlarımızı alıyor uygun fiyata bakımını yaptırıyor ve çok fazla kar elde etmiş oluyor. Örnek verecek olursam hasarlı bir aracı müşterimiz bizden 10 Bin TL’ye alıyor. Hasarı için de 5 Bin TL harcarsa maliyeti 15 Bin TL oluyor. Oysa sattığımız aracın gerçek fiyatı 30 bin TL. Müşterimiz burada yarı yarıya kar elde etmiş oluyor” dedi.
Öncelik esnafımız
Araçlarını kimlerden temin ettikleri hakkında bilgiler veren Örs, “Kişi kaza yapıyor ancak aracını yaptırma gücü olmuyor ve satmak zorunda kalıyor. Bu tür müşterilerimiz var. Bir de kaza yaptığı araca binmek istemeyen sürücüler oluyor. Onlar da araçlarını bize satıyorlar. Bu araçları daha sonra önce şehir esnafımıza gösteriyoruz. Buradan alan olmazsa şehir dışına satışımız oluyor. Çünkü önceliğimiz önce bizim şehrimizin esnafı kazansın”
Hasarlı araç galerisi
Hasarlı araçlarını sahiplerinden alıp esnafa veya ticaret yapanlara pazarladıklarını ifade eden Örs, “Galeri sisteminin aynısı. Şehir dışından da araç alımı yapıyoruz. On beş bin liralık araç 8-9 Bin liraya maal edilebiliyor. Otuz Bin liralık araçta en az altı bin lira kar elde edilebiliyor. Şehir dışına satışlarımızda kurtarıcımız ile adrese teslim gönderiyoruz. Eskişehir ilçeleri, şehir dışı hizmetlerimizi kurtarıcımız kapısına kadar götürüyor. Ağrı’ya dahi araç gönderebiliriz. Dokuz ayda yaklaşık yetmiş beş araç dönüşümü sağlandı.
Daimi müşterileriniz oluşmaya başladı
Aynı kişiye çok fazla araç satışı yapabildiklerinin altını çizen Örs, “Bir kişiye sekizinci aracımızı verdik. Yani artık devamlı müşterilerimiz var. Yine beş kez araç verdiğimiz Eskişehirli esnafımız var. Onlar bizden araçlarını alıyor bakımını yapıyor ve müşteri çıktığında satıyor. Bu alışverişte bizden araç alan  esnaf da araç sahibi olan sürücü de maddi anlamda kar elde ediyor”
Bu alışveriş çok karlı
Eskişehir Hasarlı Araç Alım Merkezi daimi müşterisi olan Esnaf Seyfettin Çaprak, araçları toplayıp piyasanın çok altında değere satış yaptıklarını belirterek, “En önemli unsurlardan bir tanesi güven. Bizlerin usta olarak aracın kaza yapmış ilk haliyle görmemiz başkadır. Hasarı minimum hale getirip satmak sakıncalı bir durumdur. Arkadaşımız bize burada aracın tüm hasarını gösteriyor ve anlatıyor. Objektif olmak çok önemli. Biz hasarı gördüğümüz zaman hasar masrafını çıkarıyoruz ve buna göre satış yapıyoruz. Her şey karşılıklı güven ilişkisi ile oluyor. Ben şehir dışından alıyordum daha önce araçları. Ancak hem masrafı çok oluyor hem de araçların asıl sorunları konusunda sıkıntılar yaşayabiliyorduk bu şekilde. Şu anda böyle bir sıkıntımız kalmadı. Aracın hasarı hakkında tam bilgi sahibiyiz ve bakımını da ona göre yapıp müşteriye teslim ediyoruz. Bir de paramız neden şehir dışına çıksın Eskişehir’de kalsın isteriz” dedi.
İşimiz referansımız
İş yerlerine yatırımlarının devam edeceğini açıklayan Örs, “İlerleyen süreçte daha büyük bir yer açmak hedefim var. Tamirhane servis hizmeti de vermek istiyorum. Otuz bin liralık aracı yirmi bin liraya ben nasıl alırım diyen şahıslar için de çalışma planlarımız var. Şu anda esnafa yönelik olan hizmetlerimizi bireysel sürücüler için de gerçekleştireceğiz ilerleyen süreçte” diye konuştu.
Eskişehir Hasarlı Araç Alım Merkezi'ne 71 Evler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 208'den ve 0506 866 95 90 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.


 
Editör: TE Bilişim