Tek Gıda İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Tarık Hastürk, Esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu.

Grevin kapısından dönen Eti işçileri adına imzalanan toplu iş sözleşme ile görüşlerini dile getiren sendikacı Hastürk, "Biz Eskişehir’de Eti’de örgütlüyüz bir de 2 nolu şubemiz var Pınar sütte örgütlü, biz Eti’de beş bine yakın üyemizin 26. Dönem toplu iş sözleşmesi için uzun soluklu bir mücadeleden çıktık. Yaklaşık 5 ay süren bu süreç içerisinde eylemlerimizin ve çeşitli mücadelemizin burada takdire şayan görülen bir durumu vardır. Bu diğer işçi sınıfı arkadaşlarımıza diğer sendikalarımıza örnek olmuştur burada geldiğimiz noktada son güne kadar masada ciddi bir mücadele, kararlık ve azmimizi gösterttik. Sonucunda da bayram öncesinde işçimizi sıkıntı yaşatmadan sendikamız adına güzel Türkiye koşullarında bu gün bakıldığı zaman Eskişehir’in piyasası bellidir diğer özel sektörler bellidir biz geldiğimiz nokta gerçekten bakıldığı zaman güzel noktadayız ve burada yüzde 90 memnuniyet sağladık" dedi.

"Yüzde 33 ücret zammı aldık biz bu gün bakıldığı zaman yüzde 20. bir enflasyon ülkede çıkan tabi bazı ekonomik şartlar diğer ufak ve orta ölçekli işletmelerde çalışan arkadaşlarımızın için gerçekten sıkıntılı bir süreçti biz enflasyonunda kat kat üzerinde bir başarı sağladık" diyen Tek Gıda İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Tarık Hastürk, "Burada sadece ücret zammı değil sosyal haklarda da ciddi anlamda güzel iyileştirmeler yaptık. Hafta içi hafta sonu mesaileri gibi yılbaşı parası almıştık geçen dönem bu da çok önemli bir kazanımdı bizim için. Onların artı ücretlerine gelen yüzde yirmiye yakınlık artı ikinci yılda enflasyon gibi çok ciddi kazanımlarımız oldu burada ve işçi arkadaşlarda bayram öncesi toplu iş sözleşmesi imzalamasından dolayı bize memnuniyetlerini dile getirdiler teşekkürler aldık."

Tek Gıda İş Sendikası olarak hükümetin kıdem tazminatı ile ile ilgili düşündükleri tasarısının meclise gelmesi halinde tüm üyelerin sokağa çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Tek Gıda İş Sendikası Eskişehir Şubesi Başkanı Tarık Hastürk'ün konuyla ilgili düşüncelerini videodan izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim