Esgazete'nin canlı yayın konuğu olan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu(İKK) Kadın Çalışma Grubu Başkanı Dr. Aydan Barut, Ziraat Yüksek Mühendisi Selma Güder'in sorunlarını yanıtladı.

Mühendislik daha çok bir erkek mesleği olarak görüldüğünü belirten Barut, "Son yıllarda bu algı kırılmaya başlaması da ayrıca sevindirici. Daha çok kadın mühendislik mesleğini seçiyor. Ancak yine de makina, maden, inşaat vb. alanlar daha erkek egemen. Bunun yanı sıra peyzaj ve gıda mühendisliği alanında ise kadınlar daha öne çıkıyorlar. Meslek hayatının önemli bir bölümünü sahada geçirmiş bir ziraat mühendisi olarak,  çalışma konusu ne olursa olsun mühendisliğin erkek mesleği olduğunu kabul etmiyorum. Eşit şartlar sağlandığında, kadın ve erkek mühendis arasında başarı yönünden bir fark olması söz konusu değildir ve zaten mühendisliğin kadını erkeği yoktur" dedi.

8 mart kadınlar için eşit işe eşit ücret, daha insani çalışma koşulları talebinin başlangıcı olduğunu ifade eden TMMOB İl Koordinasyon Kurulu(İKK) Kadın Çalışma Grubu Başkanı Dr. Aydan Barut, "Hayatın tam da merkezinde olan kadınların emek ve işgücünün görünür hale gelmesidir. Kadının sadece anne ve eş olarak değil birey olarak, insan olarak haklarını istediği gündür. Yaşam hakkı talebidir, özgürlük talebidir" şeklinde konuştu.

Selma Güder ile Dr. Aydan Barut'un söyleşisinin tamamını videodan izleyebilirsiniz       

Editör: TE Bilişim