Son yıllarda kişisel gelişimde hızla marka olan bir kurum var. Biz de bu kursu size tanıtmak istedik. Özel Orhun Kişisel Gelişim Kursu Kurucusu Burçin Yüceses ve Kurum Müdürü Zeynep Kılıç ile kursta neler yaptıklarını konuştuk.

Son zamanlarda Orhun Kişisel Gelişim Kursu ismini sık duyar olduk. Kurumunuzun faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Kurum Müdürü Zeynep Kılıç:  Milli Eğitim Bakanlığı kanun ve yönetmeliklerine tabi bir kursuz. Bizlere çizilen sınırlar içinde çocuklarımızın her türlü ihtiyacını giderecek eğitimler veriyoruz. Ülkemizde özel eğitimlere en fazla ihtiyaç duyan kesim başarılı çocuklardır. Ya da başarısı keşfedilememiş çocuklarımızdır. Son derece zeki, çalışkan çocuklarımız var. Fakat bunlar keşfedilmemiş. Biz bunları bulup dokunmak istiyoruz. Bu çocukları birbirinden ayıran farklı faktörler dikkate alınmalıdır. Zeki ve çalışkan çocuklara cevap verecek sistemler kurulmalıdır. Bu çocukların ihtiyaç duyduğu kaliteli eğitim veren bir kurum olarak hareket etmek istiyoruz.

Son yıllarda ülkemizde gözden kaçırılan bir konu var. Çocuklarımıza değerler eğitimini yeterince veremiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız oturmasını, kalkmasını, otobüste nasıl davranacağını, büyük küçük ilişkilerini ve her tür insani değerleri benimsemek zorundadırlar. Özgüvenli lakin saygılı gençler istiyoruz. Sevgide serbestiyet saygıda mecburiyet vardır, prensibini benimsiyoruz.

Özel Orhun Kişisel Gelişim Kursu ne zaman kuruldu, bu kursta nasıl eğitimler veriyorsunuz?

Kurum Kurucusu Burçin Yüceses: Özel Orhun Kişisel Gelişim Kursu’nu 2019 yılında açtık, lakin 8 yıllık bir geçmişimiz var.  Daha önceki yıllarda Türkav Eskişehir Şubesi ile eğitim öğretim noktasında anlaşmamız vardı. Bizler Orhun Eğitim Danışmanlık olarak Türkav Eskişehir Şubesi’ne Eğitim noktasında destek veriyorduk.

Bu dönemde 2018 LGS Sınavında Alperen Ulu isimli öğrencimiz Galatasaray Lisesi’ne gitti.2019 LGS sınavında danışmanlık yaptığımız Yusuf Eydemir isimli öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1’incisi oldu. İstanbul Alman Lisesi’ne gitti. Bu başarılar kursumuza olan talebi hızla arttırdı. Bu talebe cevap vermek için Kişisel Gelişim Kursu’na dönmeye karar verdik. Bunun sonucunda resmi evraklarımızı tamamlayıp müracaatımızı yaptık. Ve nihayetinde Bakanlığımız onayımızı vererek süreci tamamlamamızı sağladı.

Bu kadar başarılı bir sisteminiz var. Bize eğitim anlayışınızdan ve amaçlarınızdan söz eder misiniz?

Kurum Müdürü Zeynep Kılıç: Öncelik, öğrencilerimizin öğrenmeyi amaç edinerek, eğitim hayatlarını sürdürmeleridir.  Günümüzde görüyoruz ki; sınav sistemleri hızla değişiyor. Okuduğunu öğrenmeye dayalı bir sisteme doğru gidiyoruz. Bu durum öğrencilerin sınavlarda yüksek derecede kaygı yaşamasına, hatta stres nedeniyle sağlık sorunları yaşamasına neden oluyor. Özel Orhun Kişisel Gelişim Kursu’nda bizim öğrencilerimiz sıralarına isteyerek ve mutlu otururlar. Bunu bilgi ve başarı takip eder. Öğrenmeye isteklidirler, vazgeçmezler. Böylece de başarı kendiliğinden gelir.

Ayrıca Özel Orhun Kişisel Gelişim Kursu olarak öğrencilerimizin sadece derslerini değil aynı zamanda karakterlerini de önemsiyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizle birebir ilgilenerek karakter gelişimlerini de takip etmektedir. Amacımız, vatanımıza güzel ahlaklı bireyler yetiştirerek topluma kazandırmaktır. Bunun için tüm tecrübeli eğitim kadromuz sevgi, güven ve disiplin çerçevesinde öğrencilerimizi yetiştirmektedir.

Peki sizi bu kadar popüler yapan uygulamalarınız nelerdir?

Kurum Kurucusu Burçin Yüceses: Özel Orhun Kişisel Gelişim Kursu kapısından giren her insan hemen bu farklılığı hissedecektir. Çünkü bizim kurumumuzda eğitim kadromuz ve çalışan personelimiz birbirlerine aile sıcaklığıyla yaklaşmaktadır. Bu nedenle öğrencilerimiz kuruma hem öğrenmek hem de birlikte paylaşımlarda bulunarak, hayatlarına anlamlı bir deneyim katmak için gelmektedir. Peki biz bunları sağlamak için neler yapıyoruz; öncelikle herkes birbirine selam verir, birbirine nasıl olduğunu sorar ve çıkışlarda birbirleriyle mutlaka vedalaşır. Öğrenciler kantinden bir şey alırken kendileri orada bulunan kutuya ürünün ücretini atarlar. Para üstünü kendileri alır. Her öğrenci, kendi evinin mutfağı gibi kantinden sorumludur. Yeri gelir hep birlikte yemekler yeriz ve hep birlikte toplarız.

Bunun yanında bizim ilişkilerimiz bina duvarları ile sınırlı değildir. Kurum dışında da etkinlikler yaparız. Öğrencilerimiz en ufak sıkıntılarında öğretmenlerini arayarak danışabilirler. Her daim büyük bir aile gibi birbirimize destek oluruz.

Böylesine bir yapı içinde öğretmenleriniz tüm çocuklara nasıl ulaşabiliyorlar?

Kurum Müdürü Zeynep Kılıç: Her çocuk farklıdır ve bazıları kendini kolayca ifade edemez. Biz hiçbir çocuğumuzu ihmal etmemek adına danışmanlık sistemi oluşturduk. Peki, danışmanlık sistemi nedir, bunu açıklayayım;  öğrencilerin birebir takibinin yapıldığı, ders durumlarının değerlendirildiği, kişisel gelişimlerinin istatiksel olarak takip edildiği bir sistemdir. Temel uygulama öğrenci, veli ve öğretmen ilişkilerinin sağlam olarak oluşturulmasıdır. Danışmanlık sisteminde her öğretmenin sorumlu olduğu öğrenciler vardır. Öğretmenlerimiz danışmanlığını yaptıkları öğrencilerle düzenli olarak görüşüp, gruplarıyla toplantılar yaparlar. Veliler ile devamlı iletişim halindedirler.

Amacımız buraya gelen her çocuğun kendini özgürce ifade edebilmesi ve parlak bir gelecek için sağlam adımlar atabilmesidir. Yani diyebiliriz ki; Özel Orhun Kişisel Gelişim Kursu birbirinden farklı bireylerle birbirine renk katan ve tamamlayan bir ailedir.

Burada sizlerle güzel bir ortam paylaştık. Hakikaten tecrübe dolu güzel bir kadro kurmuşsunuz. Son olarak Eskişehirlilere vereceğiniz bir mesajınız var mıdır?

Kurum Kurucusu Burçin Yüceses: Tüm çabamız eğitim camiamıza ve Eskişehirimize değer katan gençler yetiştirmektir. Bu uğurda tecrübe dolu bir kadro oluşturduk. Gece gündüz amatör bir ruhla profesyonelce çalışıyoruz. Bize emanet edilen her çocuk özeldir.

Başarının kaynağı Orhun diyoruz. Sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilişim