Toyota Plaza Sarar Satış Müdürü  Sema Bekdemir ile Toyota Plaza Sarar'da verilen hizmetler, hedefler, elde edilen başarılar, dünyada ses getiren hibrit otomobil üzerine konuştuk.  Bekdemir, " Biz Toyota Plaza Sarar’a gelen herkesi misafir olarak güleryüzle karşılar ve ağırlarız. Bizim için öncelik misafirlerimizin en doğru ve en iyi hizmeti almasıdır"diyor.

Toyota Plaza Sarar Otomotiv Eskişehir’de ne zaman açıldı, başka yerde şubesi var mı?

Toyota Plaza Sarar, Japon otomotiv devi Toyota'nın Eskişehir temcilcisi olarak Sakarya Caddesi üzerinde yetkili servis olarak faaliyete geçmiştir. 1996 yılında, şuan bulunduğu yerde Eskişehir’in ilk otomotiv plazasını inşa etmiştir. Başka bir şubesi bulunmamaktadır.

 

Verdiğiniz hizmetlerden söz eder misiniz?

Şirketimiz yeni araç satış, ikinci el araç satış, servis, yedek parça, aksesuar ve sigorta hizmetlerini Toyota’nın global müşteri memnuniyeti standartları altında müşterilerine sunmaktadır.

 

Satışını yaptığınız marka ve modeller hakkında kısaca bilgi verebilirmisiniz.

"Toyota markası, 2014 dahil olmak üzere geçmiş 10 yılda sürekli olarak en değerli otomotiv markası seçilmektedir. Son dönemde yaptığı yatırımlarla Avrupa pazarına daha fazla eğilmeye başlamış, model gamını yenilemiştir. Şu anda showroomda sergilediğimiz araçların hepsi son iki yıl içerisinde yenilenmişti. Bunun yanısıra, dünya otomotiv tarihinde ilk kez 10 milyon adetlik üretimi bu yıl Toyota başaracak ve yine en çok araç üreten marka olacaktır. Toyota Türkiye operasyonu ise 2009’dan bu yana sürekli olarak büyümektedir. Yeni Corolla ile birlikte ivme kazanan satışlar, özellikle perakende pazarında markayı yukarı taşımaktadır. Dünyanın en çok satılan otomobili olan 40 yıllık efsane Corolla, Ocak-Aralık 2014 döneminde ait perakende satışlarda en çok tercih edilen model olmuştur. Eylül ayında benzinli ve dizel, Kasım ayında ise hibrit modeli piyasaya sürülen Yeni Yaris, oldukça yüksek bir taleple karşılaşmıştır. Burada, hibrit versiyonu için ayrı bir parantez açmak isterim. 17 yıldır dünya genelinde 7 milyon hibrit versiyon araç satmış olan Toyota, otomotiv sektörünün yoğun şekilde çalışmakta olduğu gelecek teknolojileri şimdiden müşterilerinin kullanımına sunmayı başarmıştır. Hibrit hem benzinli hem de elektrikli motora sahip bir araçtır. Sağladığı sürüş keyfi, sunduğu yüksek güvenlik donanımı, kendi kendini şarj etme özelliği, çevreye olan saygısı sebebiyle eşsiz bir otomobildir. Müşterilerimizi hem bu müthiş teknolojiyle tanışmaya hem de test etmeye bekliyoruz.

 

Eskişehir ve Türkiye'deki otomotiv sektörüyle ilgili düşüncelerinizi okuyucularımız ile paylaşabilirmisiniz

 2015 yılının ilk yedi ayında otomotiv sektörü önemli bir çıkış yakaladı. Bu çıkışta yükselen döviz kurları ile araçlara zam geleceği beklentisi, faizlerdeki artış tahminleri doğrultusunda taşıt kredilerinin daha fazla maliyet getireceği beklentisi ve genel seçim etkili oldu. Toyota markası yürüttüğü başarılı tedarik sistemi ile bu dönemde artan talebe başarıyla cevap vermiş oldu. Biz de Toyota Plaza Sarar olarak bir önceki yıla göre sadece satışlarımızı değil, Eskişehir’deki pazar payımızı da yükselttik. Müşterilerin beklediği fiyat artışları ne yazık ki etiketlerimize yansımaya başladı. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yükselen kurlara bağlı olarak markamızda zorunlu fiyat artışları yaşandı. Bu artışların Eylül’de sürmesini bekliyorum. Toyota almayı düşünen kişilere her geçen günün kayıp olabileceğini ve mümkün olan en kısa zamanda araç almalarını öneriyorum.

Bayiniz Türkiye sıralamasında nerede duruyor. Ülke içindeki satış performansınız nasıl, kaçıncı sıradasınız?

Bayimiz 58 bayili Toyota Türkiye teşkilatında Ocak-Temmuz 2015 dönemi için Satış ödülü sıralamasında 4. Sırada yer almaktadır, burada amacımız yıl sonunda birincilik ipini göğüslemektir. Perakende satış performansında 11. Sıradadır. ODD (Otomobil Distribütörleri Derneği) raporlarına göre Eskişehir binek araç pazarında 2014 yılını %7,7 pazar payı ile tamamlamıştık. 2015 yılının ilk yarısını %9,6 pazar payı ile geçerek şehrin en çok tercih edilen 3 markasından birisi olduk.

Sizi diğer otomotiv firmalarından ayıran özellikleriniz nelerdir?

Biz Toyota Plaza Sarar’a gelen herkesi misafir olarak güleryüzle karşılar ve ağırlarız. Bizim için öncelik misafirlerimizin en doğru ve en iyi hizmeti almasıdır. Satış konusunda müşterimizin ihtiyaçları doğrultusunda mükemmel satın alma deneyimi için çalışırız. Hatta, kimi zaman başka marka araç almak isteyen misafirlerimize dahi danışmanlık yaptık. Servisimiz ise çözüm odaklı yaklaşım ve bir seferde tam ve doğru onarımı prensip edinmiştir. Misafilerimiz satış tarafında mutluluk, servis tarafında ise çözüm satın almaya geldiklerini biliyor, bu doğrultuda çalışıyoruz.

 

Kuruluş Tarihi: 1991

Yönetim Kurulu Başkanı: Cemalettin Sarar

Genel Müdür: Kayhan Gelici

Satış Müdürü: Sema Bekdemir

Şirketin bulunduğu alan: 900 m2 Showroom,2100 m2 Servis, 230,00 m2 Yedek parça Toplam 3500 m2

Servis Hizmeti: Var-  2.El,Servis, Yedekparça, Aksesuar

Personel sayısı: 38

Adres: Gündoğdu Mah.Cumhuriyet Bulvarı No:199

 

 

 

Editör: TE Bilişim