33 yıldır dil öğretiminde istikrarlı ve başarılı bir eğitim verdiklerini ifade eden Önder Dil Kurucu Müdürü ve İngilizce Öğretmeni Mustafa Köksal, Garantili Dil Sistemi’ni anlattı.

Garantili Dil Sistemi hakkında bilgi veren Köksal, “YDS ve YÖKDİL yılda 2’şer kez yapılıyor biz bu sınavlarda 70 alma garantisi veriyoruz” diye konuştu. Bu garantinin şartlarını da açıklayan Köksal, “YDS YÖKDİL sınavına hazırlanacakların dil bilgilerinin en azından a1, a2 ve b1 seviyelerini bitirmiş olması gerekiyor, yüzde 5 devamsızlık hakkı tanıyorum, ödev zorunluluğu getiriyorum ki sorularla test tekniğini kazansın öğrenci. Seviyesi daha düşük olan öğrencilere ise Ön Hazırlık kursu vererek seviyelerini yükseltmelerine yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu. Sınava hazırlık için 100-150 saatlik eğitimler verdiklerini belirten Mustafa Köksal bunun da 5-6 ayı geçmediğini aktardı.

KÖKSAL: “ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK”

Üniversitelerde Hazırlık Sınıfları için de Garantili Dil Sistemi’nin geçerli olduğunu belirten Köksal, “Hazırlıkta öğrencilerin yüzde 50’si kalıyor ne yazık ki…  Onlara da hazırlık atlama garantisi veriyoruz. Çünkü nokta atışı yapıyoruz, bu öğrencilere sınav odaklı bir yöntemle eğitim veriyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünde okuyan öğrencilere yönelik de sınıf geçme garantisi verdiklerini ifade eden Köksal, “Mesleki İngilizce derslerini bizzat ben veriyorum çünkü; alana hâkimim, uzun yıllardır bu alanda üniversitede ve Önder Dil’de eğitim veriyorum. Ben onlara işin özünü, irdelemeyi, genel felsefeyi ve pratik taktikleri veriyorum. Benim elimde sihirli değnek yok, ben öğrencilere enstrümanları veriyorum bunları kullanmak onların işi” dedi.

İLK 1.500’e GİRENLERE İNGİLTERE’DE EĞİTİM VE TATİL

9,10 ve 11’inci sınıflarda dilden sınava gireceklere yönelik sınav kazanma garantisi verdiğini dile getiren Mustafa Köksal, şunları söyledi: “Garantinin ötesinde şunu söyleyeyim; Türkiye 11’ncisi ve 12’ncisini biz çıkardık; 1 soru daha yapsa Türkiye 1’incisi olacaktı öğrencilerimiz. Bunun yanı sıra ilk 1.500’e giren tüm öğrencilerimizi, yol paraları, konaklama ve diğer tüm masraflarını karşılayarak -burada okulda eğitim de dahil olmak üzere- 2 haftalığına İngiltere’ye gönderiyoruz. Bu anlamda dil bölümünü seçen öğrencilere kesinlikle Önder Dil’i öneriyorum.”

DİL ÖĞRENME VE KONUŞMA GARANTİSİ

Önder Dil’de 7’den 70’e dil eğitimi verildiğini kaydeden Mustafa Köksal, “Bizim 8 yabancı öğretmenimiz var, ana sınıfında dahi öğrencilerim var, ben tüm öğrencilerime dil öğrenme ve konuşma garantisi veriyorum. Çocuklar öğrenciler, üniversite öğrencileri, meslekte yükselmek isteyenler, dil öğrenmek isteyen herkes Önder Dil’de eğitim alabilir” dedi.  

DİL ÖĞRENME TÜYOLARI

Dil öğrenmenin tüyolarını paylaşan Köksal, şöyle konuştu: “Birincisi motivasyon; bunun için hedef ve neden olmalı; niçin öğreniyorsun sorusunun yanıtı net olmalı, yani mutlaka bir hedefiniz olmalı. Sonrasında doğru ve disiplinli çalışılmalı, utanmamalı, hata yapmaktan çekinilmemeli, çünkü kişi hata yapıyorsa o dili konuşuyor demektir.”

AYNI ZAMANDA TEST MERKEZİ

Dil bilen kişinin her zaman ve her yerde bunun ayrıcalığını yaşayacağını belirten Köksal, “İster mühendis, ister öğretmen olun, zamanın size nasıl fırsatlar sunacağını bilemezsiniz dolayısıyla hazırlıklı olmak, dil bilmek lazım” şeklinde konuştu. İngilizce öğretmeni olduğu için öğretmenleri seçerken de çok dikkatli ve seçici olduğunu belirten Köksal, “Öğretmen çok iyi bilebilir ancak öğrencinin seviyesine inemiyorsa, o iyi bir öğretmen değildir. Öğretmen çok şey bilen değil, bildiğini çok iyi aktaran kişidir” dedi. Köksal, çocukların sevdiği ve ilgi duyduğu alanda eğitim alması için ailesi ve öğretmenleri tarafından desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Önder Dil’de; İngilizce dışında Almanca, Fransızca, İtalyanca, Arapça, Rusça, Çince, Japonca ve yabancı uyruklulara yönelik Türkçe dil eğitimi verdiklerini aktaran Köksal, bunun yanı sıra mesleki İngilizce dersi de verdiklerini söyledi.  2006 yılından bu yana TOEFL Test merkezi olan Önder Dil aynı zamanda TOEİC sınav merkezi.

Editör: TE Bilişim