Söyleşi: Şenay Yıldırım

Haber Kaynağı: Manşet Gazetesi

Özdilek AVM Müdürü Mustafa Pelevan ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Özdilek AVM'nin hedefleri ve bugünlere geliş süreci ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi de Pelevan önemli bilgiler verdi.

Özdilek sadece Eskişehir’de değil Türkiye’nin pek çok ilinde hizmet veriyor, Özdilek nerelerde var?

1983 yılında Özdilek Bursa Alışveriş Merkezi ile perakende sektörüne giren Özdilek, bugün 14 alışveriş merkezi (Afyonkarahisar, Antalya, Bolu, Bursa, Bursa Geçit, Bursa Nilüfer, Düzce, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Turgutlu, Uşak ve Yalova), 6 hipermarket ( Bursa Kaplıkaya, Bursa Ataevler, Gemlik, İnegöl, Bursa Özlüce ve Gürsu), 66 ev tekstil mağazası ve 3 büyük departmanlı mağazası ile hizmet vermektedir. Ayrıca bugün toplam 8.500 çalışanı ile Türkiye’nin marka değeri en yüksek şirketleri içinde ilk 100 firma arasında yer almaktadır.

  1. Özdilek Eskişehir AVM, ziyaretçilerine ne gibi hizmetler ve ayrıcalıklar sunuyor? Diğer AVM’lerle kıyaslandığında AVM’nizi farklı kılan özelliklerden bahseder misiniz?

Özdilek Eskişehir AVM olarak müşterilerimize müşteri odaklı hizmet anlayışıyla hareket ederek hizmet veriyoruz. Özdilek AVM diğer alışveriş merkezlerinden ayıran yönü tüm markaların bulunduğu tek bir mağaza konsepti, binlerce çeşit ürünün yer aldığı hipermarket, Qualitasspa sağlıklı yaşam merkezimiz, fast food katımız, kapalı lunapark,teknoloji mağazamız, eczane,  kuaför, çocuk oyun odası, mescid ve bebek bakım üniteleri ile müşterilerin rahatça alışveriş yapıp keyifli vakit geçirebileceği bir AVM’yiz. Müşterilerimiz AVM’ye geldiğinde yaptığımız kültürel etkinliklerle eğlenceli zaman geçirmektedir. Ayrıca yeşil alanlar, açık ve kapalı otoparkıyla hizmet veren Özdilek Eskişehir Alışveriş Merkezi; aydınlık, ferah, güvenli ve rahatlığı ön plana çıkaran mimari özelliklere sahiptir

  1. Özdilek’te koşulsuz müşteri memnuniyetini vurguluyorsunuz, bunun için nasıl bir yönteminiz var?

Müşterilerimizin bize ulaşması için birçok noktamız bulunmaktadır. AVM içerisinde bulunan anket köşelerinden, internet sayfamızdan, sosyal medya hesaplarımızdan rahatlıkla bize ulaşabilirler. Müşterilerimizin yaşadığı herhangi bir olumsuz durumu bize bildirdiğinde hemen çözüm üreterek sorunu çözmeye çalışıyoruz. Kalite politikalarımız gereği müşterinin mutlaka memnun olmasını sağlamak en önemli amacımız. Tüm şikâyet, talep ve beklentileri kayıt altına alarak en hızlı şekilde müşterimize dönüş yapmaktayız. Eleştiriler bizi her zaman bir adım öteye taşımaktadır.

  1. Marka karması oluştururken hangi kriterleri esas aldınız? Sahip olduğunuz marka karmasının ziyaretçi profili ve sayısına olan etkilerini değerlendirir misiniz?

Marka karmamızı Eskişehir müşterilerinin ihtiyaç ve isteklerini değerlendirerek oluşturduk.  AVM içerisinde bulunan markalarımız belli bir kesime hitap etmekten yerine her kesimden insanın ihtiyacını karşılayabilecek niteliktedir. Bu sebeple ziyaretçi profilimiz karma bir yapıdan oluşuyor.

  1. AVM içindeki galalar da Eskişehirlilerin beklediği organizasyonlardan biri haline geldi, bugüne kadar hangi filmlerin oyuncuları geldi? Galalarda sizin için unutulmaz anılar oldu mu?

Eskişehir’de bu zamana kadar sayısız film galaları gerçekleştirdik. Amacımız Eskişehirlilerin ünlü oyuncularla keyifli zaman geçirmelerini sağlamaktı. Film galalarına gelen oyuncularımız Ahmet Kural, Murat Cemcir, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Yavuz Seçkiner, Çetin Altay, Uğur Yücel, Sermiyan Midyat, Ezgi Mola, Alper Kul, Tolga Çevik ve daha birçok ünlü oyuncuyu ağırladık. Her gala bizim için çok özeldi, oyuncularla Eskişehirlileri buluşturmaya devam edeceğiz. Filmlerin Eskişehir galaları Özdilek AVM’de gerçekleşecek.

  1. Diğer AVM’lerden farklı olarak bünyenizde bir de SPA merkezi var, böyle bir yer açmak nasıl aklınıza geldi, bize biraz burayı anlatır mısınız?

Bir Özdilek markası olan Qualitasspa Sağlıklı Yaşam Merkezi,  İzmir ve İstanbul’da bulunan Wydnham Grand otellerimizin bünyesindeki Spa Merkezleri örnek alınarak daha doğrusu otel konseptinin direkt AVM’ye aktardığımız bir merkezimizdir. Qualitasspa Sağlıklı Yaşam Merkezi ile son teknolojiye sahip ekipmanlarla birinci sınıf spor deneyiminin yanı sıra bir yaşam tarzının da Eskişehirlilerin hizmetine sunulmaktadır. Pilates’den aquagym’e, spinning’den zumba’ya kadar pek çok grup egzersizi ile fit kalabilecek hem de eğlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Qualitasspa Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde en son teknolojiye sahip GYM aletleri, TV ve internet erişimli koşu bantları, bisiklet ve synchro aletleri, pilates, spinning gibi bir çok grup dersi, QSFit alanı, Uzak Doğu ve Dünya masajları, cilt bakımı, kapalı havuz, çocuk havuzu, jakuzi, Türk hamamı, ılıklık alanı, kar çeşmesi, sauna, buhar odası, kar çeşmesi, ayak küvetleri ve özel dinlenme alanları bulunmaktadır. Ayrıca birebir eğitmenle antrenman (Personal Trainer-PT) yaparak, size özel hazırlanacak bir antrenman programıyla daha çabuk sonuçlar elde edebilirsiniz. Qualitasspa Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni AVM içerisine konumlandırmamızdaki amacımız hem AVM içerisinde trafik oluşmasını hem de A Plus müşteriyi AVM’ye gelmelerini sağlamaktı. Şuan AVM’lerde trend haline geldiğini ve birçok AVM’de Spa ve Spor merkezlerinin açıldığını görünce çok doğru bir karar verdiğimizi anlıyoruz. Örnek teşkil etmek bizim için çok büyük bir mutluluk.

8- Yakınlarda bir araba çekilişiniz olacak, ne zaman bundan söz eder misiniz?

Özdilek’in kuruluş yıl dönümüne özel geleneksek hale getirdiğimiz araba çekilişinde 46. Yılımıza özel 6 adet Volkswagen Tiguan 1.4 hediye edeceğiz.  3 Ağustos 2017 tarihine kadar Özdilek Hipermarketleri, Mağazaları, Kafe Safahat, Safahat Lokantası, Cinetime Sinemaları, Playtime Mağazalarından ve www.ozdilekteyim.com internet alışveriş sitesinden aynı gün içerisinde yapılacak toplamda her 75TL (her 75TL’ye 1 kupon)  alışverişlere verilecek çekiliş kuponu ile yapılacak çekiliş sonucunda 6 kişiye 2017 Model Volkswagen Tiguan 1.4 Tsi Bmt 125 PS Trendline Man. hediye edilecektir.

  1. Mustafa Pelavan kimdir? Sizi tanıyabilir miyiz?
    1978 yılında Bursa’da doğdum. Üniversite de İşletme bölümünü bitirdikten sonra Özdilek AVM’de farklı şehirlerde sırasıyla Mağaza Şefliği, Mağaza Müdürlüğü ve İşletme Müdür Yardımcılığı yaptım daha sonra İşletme Müdürlüğü göreviyle Eskişehir’e geldim. Bu güzel şehirde görevime devam etmekteyim. Evli ve Nisa ve Zeynep adında 2 kız babasıyım.

    10- Ne süredir Eskişehir’desiniz?

Özdilek AVM’nin inşaat aşamasından bu yana yani 6 yıldır Eskişehir’de yaşıyorum.

11-  Mesleğe nasıl başladınız?

Bir banka sınavına gitmeye hazırlanırken Özdilek’ten iş teklifi etmeleriyle sınavı bırakıp Özdilek’e girmemle mesleğime başladım. Özdilek’te çalışmak her zaman bir ayrıcalıktır. İş teklifi ettiklerinde bir an bile düşünmeden hemen kabul ettim. Geçmişime baktığımda doğru bir karar verdiğimi görüyorum.


12- Kurumsal olarak ileriye yönelik projeleriniz nelerdir?


Müşterilerimize iyi ve kaliteli hizmeti eksiksiz sunabilmek için sürekli gelişmekteyiz. Herkesin Özdilek’in kalitesini ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan yapısını tanımasını istiyoruz.

13- Son olarak Özdilek AVM’nin gelecek hedeflerini ve yakın dönem projelerini bizimle paylaşır mısınız?

Gelecek dönemlerde yatırımlarımız otel ve AVM kanadında hızla devam edecek. Bu kapsamda 2018 yılsonuna kadar Aksaray, Merzifon ve Samsun’da 100 milyon dolar değerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz. Hizmet sektöründe giderek artan talebi karşılamak amacıyla, Türkiye genelindeki 14 AVM’mize ve 2 otelimize ek olarak Aksaray’a 50 milyon dolarlık yatırımla 5 yıldızlı 250 oda kapasiteli bir otel kurmayı planlıyoruz. Merzifon’da ise 18 ayda tamamlamayı düşündüğümüz 20 milyon dolarlık yatırımla 150 odalı dört yıldızlı otelimizi misafirlerimizin hizmetine sunacağız. Öte yandan Samsun’da da 30 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Genel olarak projelerimizde, otel ve AVM birlikte yer alacak.

Editör: TE Bilişim