Haber Kaynağı: Manşet Gazetesi 

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu Manşet Gazetesi'ne samimi açıklamalarda bulundu.

Tepebaşı İlçe teşkilatı çalışmalarından bahseder misiniz?

Ramazan ayında desteğe ihtiyacı olan ailelerimiz ile iftarlar yaptık.  Teravih programlarında nostalji olsun diye bisküvi arası lokum (kıstırma) vatandaşlarımıza ikram ettik. Teşkilat iftarımızı düzenledik çok güzel bir Ramazan geçirdik. Ardından seçimler kapsamında İstanbul’daki Eskişehirli hemşerilerimizi ziyaret ettik. Bugünlerde de mahalle ve esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Esnafımız ile “Çaylar sizden simitler bizden” programları düzenliyoruz. Muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz.  Seçimden seçime değil, devamlı vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz.

Tabi asli vazifelerimizi de eksiksiz yerine getiriyoruz. Seçim yarın olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Sandıkta duracak arkadaşları şimdiden belirleyip, eğitimlerini programlıyoruz.  Her zaman olduğu gibi sandığına sahip çıkan bir ekip oluşturmak istiyoruz.

ŞEHİR DIŞI CENAZE TAŞIMAK ÜCRETSİZ OLMALI

Tepebaşı’nda size yansıyan, iletilen sorunlar nelerdir?

Hükümetle de belediye ile ilgili de sorunlar geliyor. Tepebaşı bölgesinde yaşayan şehir dışına cenazesini götürmek isteyen vatandaşlarımız sorunlar yaşıyor. Belediyenin bu sorunu çözmesi gerekiyor. Tepebaşı’nda yaşayan vatandaşlarımızın cenazelerinin memleketlerine gönderilmesi ücretsiz olmalı. Bu şekilde önerge verdik. Oy almak adına dirisini gezdiriyorsunuz ama vefat eden için neden destek olunmuyor?

BAKSAN İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ

Baksan’ın durumu içler acısı. Burası bir Avrupa şehri ama Baksan bu şehre yakışmıyor. Eskişehir’in göbeğinde bu durum kabul edilemez. Büyükşehir Belediyesi’nin, Tepebaşı Belediyesi’nin, Baksan’a bağlı kooperatif ile oturup sorunları çözmesi gerekiyor bu konuda uzlaşma sağlanması için şahsım da grubumda gereken desteği vermeye hazırız. Baksan ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa, ivedilikle yapılmalı. Eskişehir’e katkı sağlayan, emek veren kıymetli emekçi kardeşlerimizin çok daha iyi şartlarda çalışması için hepimiz bu taşın altına elimizi sokmalıyız.

SAZOVA KÜLTÜR MERKEZİ 10 YILDIR BİTMİYOR

Sazova Kültür Merkezi için Tacettin Sarıoğlu zamanında Kültür Bakanlığı’ndan yer tahsisi yapıldı. Sadece dış sıvası yapılmamıştı. Mevcut başkan 10 yılda sadece dış sıvasını yaptı. Tepebaşı’nın bir kültür merkezine ihtiyacı vardır. Bir milletvekili çıkıp yüzme havuzu başka bahara kaldı diyor. Siz 10 yıldır bitiremediğiniz yere bakın. Çamlıca Kapalı Pazar yeri için ödenek alındı, kredi verildi. Krediler başka yerde kullanıldı. Tepebaşı'nda çöp sorunu çözülmeli. Çöp konteynerleri yer altına alınmalı.

Seçimde mevcut Belediye Başkanı Ahmet Bey’in vaatleri arasında yer alan Uluönder Mahallesi’nde iş merkezi için düşünülen arazinin satışa çıktığını duyduk, açıkçası bu duruma çok üzüldük, seçim vaatlerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Uluönder mahallemizde bu yatırımı görmek istiyoruz.

SADECE MUHALEFET MANTIĞI İLE HAREKET ETMEYECEĞİZ

Tepebaşı’nda elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz. Sadece muhalefet mantığı ile hareket etmeyeceğiz. Tepebaşı’nın gelişmesi için hep birlikte hareket edeceğiz. AK Parti İlçe Başkanı olarak yanlışa yanlış, doğruya doğru demesini biliriz. Tribünlere oynamayız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

KOORDİNELİ ÇALIŞILMALI

Bu şehrin bir şehri emini şehrin valisi ve seçilmiş olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı vardır.  Bu şehrin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ticaret odası, sanayi odası başkanları vardır. Eskişehir Bursa’nın üstünde bir durumdaydı. Şu anda İnegöl ile yarışır durumdayız. Birlikteliği sağlamalıyız. Bu birliktelikle Cumhurbaşkanımız ile görüşülürse kent için çok yararlı sonuçlar elde edebiliriz.

Bizler kavga için, ayrıştırma için gelmedik. Samimiyetle şehrin tüm kanalları ile çalışmak adına geldik. Herkesle işbirliği yapmaya hazırız. Sıkılmadık el bırakmayacağız. Sadece seçimden seçime gelen bir mantıkla değil, her yerde olacağız. Mantıklı yapılan muhalefet, belediye başkanını daha güzel çalıştırır.  Sadece muhalefet adına muhalefet yapmak doğru olmuyor. Destek amaçlı muhalefet yapıyoruz.

Editör: TE Bilişim