Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı’na aday olan Ferda Kavaklı ile ayaküstü sohbet ettik.

Erkek egemenliğinin ve delege egemenliğinin, fikirlere değil kişilere bağımlı sürdüğü partilerde ‘başkanlığa adayım’ diyen Ferda Kavaklı daha çok mesajlar veriyor. Herhangi bir yere, makama dayanmadığı için Ferda Kavaklı’nın adaylığı için 41 delegenin imzası da gerekiyor. Yani Kavaklı’nın seçime girmesi için. Yeterli imzayı bulamazsa seçime girememe ve demokratik hakkını kullanamama ihtimali de var.

CHP Odunpazarı İlçe Başkan Adayı Ferda Kavaklı ile yaptığımız sohbetten cümleler:

“Bu yola çıktığımda etrafımda sadece kadın ve genç arkadaşlarım vardı. Siyasette en çok çalışan ama değer görmeyen partinin gizli kahramanlarını yanımda bulmak bu süreçte hiçbir şeye değişmeyeceğim kazancımdır. Onların inancına ve isyanına omuz vermek ‘Yaşamak Görevdir Yangın Yerinde Yaşamak İnsan Kalarak’ sözlerinin tam karşılığıdır.

Tek adaylı bir seçimin partinin demokrasi anlayışına uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü siyaseten ‘Tek Adam’ anlayışını eleştirip diğer yandan tek adayın birlik ve beraberlik göstergesi olduğunu savunmak doğru değil. Partiliye seçenek sunmak düşüncelerin seslendirilmesi ve demokrasi kültürünün yerleşmesi için zemin oluşturur.  Parti içinde değişim gerçekleşecek ise bu kadınlar ve gençler ile başlamalıdır. Sevdiğim bir söz var ‘Beşik sallayan eller isterse dünyayı sallar’.

Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi uzun zamandır kavgalar ile gündeme geliyor. Partinin sahada çalışan emekçileri bu tablodan çok rahatsızlık duyuyor. Delege seçimlerinde gördük ki sandığa gelen üye sayısı düşük seviyede. Partililerde bir usanmışlık var. İşte bu noktada belli bir gruba hitap eden değil tüm CHP’li üyelerimizi kucaklayan bir başkan olarak bütünleştirici olmak ve kongreden kongreye değil sürekli üyelere dokunan bir başkan olmak gerekliliktir.

Üyelerimize yeterli önem ve özen gösterilmiyor. Özellikle kadınlar ve gençler kendilerine gösterilen alanda sadece sahada çalıştırılacak insan gücü olarak görülüyor. Bu parti görevini yapan insan gücü partinin en değerli insanlarıdır ve bu insanlar temsil edilmeli, başkan, yönetici olarak görev almalı.

Eğer başkan olursam öncelikle parçalanmış görüntüyü ortadan kaldırmak. Parti içi demokrasiyi sağlayabilmek için adım atmak. Net olduğum konulardan ve önemli başlıklardan biri de ön seçim. Demokrasiyi savunurken ön seçim konusunda sessiz kalmak ilkeli bir davranış değildir. Parti üyeleri özgür iradeleri ile kendini temsil edecek insanları seçebilmeli. Bu kavgaları bitirecek en önemli adımdır.

İyi siyaset yapmak aslında çok kolay. İyi insan olabilmeyi başarabiliyorsanız iyi bir siyasetçisiniz. İyi insan olmanın kriteri nedir? ‘Hak, Hukuk, Adalet’ diye yollara düşen bir Genel Başkanın peşine düşen milyonların sesine kulak vermektir.

Hedefleriniz olmalı ama bu hedeflere yürürken kendi adınıza hareket etmemelisiniz. Siz inandığınız doğrultuda kararlı adımlar atarsanız hedefiniz ulaşmak çok zor değildir.

Gündemde en çok tartışılan konulardan biri de birilerin adayı olmak. Ben ve ekibim partide bir tek üyenin tarafındayız. Genç ve kadınların tarafında. Biz sadece ve sadece CHP’liyiz. Bundan başka da taraf olmamalı. Tüm belediye başkanlarımız da tüm vekillerimizde bizim. Bu bakış açısını seslendirmek bile önemli. İşte bunun için diyoruz ki;

‘Adaletli yarınlar için,özgür kadınlar , aydınlık gençlerle el ele’.”

Şaban Bağcı

Editör: TE Bilişim