Esgazete’nin canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, Tülomsaş’a Ankara’ya bağlanmasının işletmeyi büyütmeyeceğini aksine küçülteceğini iddia etti.

Yeniden aday olan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, parti kurulduktan 8 ay sonra baskın seçimle karşı karşıya kaldıklarını belirterek buna rağmen ülke genelinde yüzde 10 barajını aşıp Eskişehir'de yüzde 14 oy aldıklarını söyledi.  Eskişehir'de 3 milletvekilinin çıkarmasının uzak olmadığını vurgulayan Ektaş, “AK Parti'nin sürekli oy kaybediyor. Ekonomik krizi çözemeyeceği ortada. Bu oyların bir yere kanalize olacaktır. CHP ise yıllardır oylarını arttıramıyor. Yüzde 24'lük oyunu arttıramadığını gördük. İYİ Parti son dönemlerde basında yer almaya başladı. Ülkenin sorunlarının çözümünü vatandaşa ulaştırabiliyoruz. Vatandaşımız çözüm önerilerine inanıyorlar . İyi Parti'nin Eskişehir'de 3 milletvekili çıkarması, belediye başkanlarının yarısını alabilmesi bir hedeftir.

Siyasi irade Tülomsaş imkan sağlayacak mı?             

Tülomsaş’ın Cumhurbaşkanının bir kararname ile Ankara’ya bağlanması Eskişehir’de büyük tepkilere neden olmuştu.

Muhalefetin, bu karar ile Tülomsaş’ın özelleştirileceği iddialarına İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, “Tülomsaş zaten Anonim Şirketi, özelleştirilmenin önünde bir engel yok, Cumhurbaşkanının bir kararnamesi ile yapılabilir.  Burada özelleştirme amacı yok” diye yanıtladı.

AK Parti Eskişehir yöneticilerine ve milletvekillerine de seslenen Ektaş şunları söyledi:

“Eskişehir açısından çok özel kayıplar olur. Tülomsaş’ın yerel anlamda küçük işleri organize sanayide  bazı fabrikalarda küçük parçaların yapımı, kırtasiye işler gibi işleri kaybeder Eskişehir.

Tülomsaş üretir mi? AK Partililerin söylediği gibi 90'lı yıllarda bu anlayışla kuruldu. Burası müdürlüktü. TCDD Genel Müdürlüğü'ne bağlı 16 daireden bir tanesine bağlı idi.  Ama bu fabrika; Devrim otomobilini üretti, Karakurt'u üretti, gemiler için motorlar üretti.

Burada önemli olan siyasi iradenin Tülomsaş’ın üretmesi için imkan sağlaması. Kararlılıkla bu işin üzerine gidip gitmemesi... Hızlı Yüksek tren ihalesini verin. İhalede Tülomsaş’ın yerli ortak olacağını söyleyin. Yüksek Hızlı Trenin Eskişehir Tülomsaş'ta üretileceğini söyleyin. 

Burada genel müdür olsa da olur olmasa da olur.

Siyasi iktidar Tank paleti fabrikasını yok etti.

Tülomsaş’a işi siyasi iktidar verecek, imkanı siyasi irade verecek. Üretim için gerekli kaynakları verecek. Siyasi irade bunu vermeyince hiç bir şey olmayacak.

Siyasi parti yöneticilerinden Eskişehirli milletvekillerinden bir tavır koymalarını istiyorum.

TCDD 'nin ihtiyacı olan 80 tane yüksek hız treni ihalesine Tülomsaş alınacak mı? Gelin bunun peşine düşelim. Bunu söyleyelim.

İYİ Parti iktidara geldiğinde ilk Eskişehir'e yatırım bu olacak. Merkeze bağlayarak büyütmeyecekler, küçültecekler.”

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş'ın konuşmasının tamamını videodan izleyebilirsiniz..

Editör: TE Bilişim