Esgazete’nin canlı yayın konuğu olan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi başkanı Muazzez Günay, yazarımız Selma Başkut Güder’in sorularını yanıtladı.

Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin ilk kadın başkanı olarak seçilen Muazzez Günay, ülkedeki tarım sorunu, oda çalışmaları,  termik santral, Ziraat Fakülteleri, mezun olan öğrenciler, çiftçilerin sorunları gibi konularda düşüncelerini dile getirdi.

Ülkemizin tarımı maalesef potansiyelimizin çok gerisinde kaldığını belirten Muazzez Günay, "Politikaları günlük ve sorunları çözmede yetersiz buluyorum. Çok değil 20 yıl kadar önce küçük çiftçilik kar ettirmiyor, büyük işletmeleri teşvik edelim kırsal nüfusu azaltalımdan, bugün köye dönüş projelerine geçildi. Ülkemizde gerçektende işsizliğin bile en önemli çözümü köye dönüş projeleridir" dedi.

Termik santrale kesinlikle karşı olduğunu vurgulayan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Muazzez Günay Karşıyım çünkü toprağın ve doğanın tükenebilir olduğunun farkındayım. Devletimiz pek güzel bir karar alarak tarıma elverişli toprakları korumak amacı ile büyük ovaları ilan etti” diye konuştu.

Oda başkanı Günay’ın konuşmasını tamamını videodan izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim