Kaynak: Manşet Gazetesi
Söyleşi: Nevin Bulut Atak
Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanı Yasin Yumrukaya, 12 Temmuz’da göreve gelmelerinin ardından yoğun bir gündem ile çalışmalara başladıklarını söyledi.  Yumrukaya ile yaptıkları ve yapacakları ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik.
15 Temmuz’dan üç gün önce göreve başladınız, yaşananlar ile ilgili neler söylemek istersiniz?
12 Temmuzda göreve geldim, hain darbeden üç gün önce. Göreve yoğun bir gündemle başladık. Milletimizin vermiş olduğu top yekun güzel bir cevapla Cumhuriyet tarihinin en büyük tehlikesi atlatılmış oldu. Bu hain darbe girişimi ülkemize çok zarar verdi. Devletimizin birliğini yok etme, devletimizi yıkmak, milletimizin arasına nifak sokma konularında büyük zarar verdi. Ekonomik olarak ise, istikrarın bozulması noktasında zararları oldu. Şu anda geçici bir sıkıntı var ancak milletin sabrı ile bu krizin atlatılacağını düşünüyorum. Bir hain darbe girişimi atlatıldı ekonomik kriz yaratılmak istendi umut ettiler fakat bunların hiçbiri olmadı. Türk Devleti güçlü bir devlet. Bu badireleri başka bir ülke yaşamış olsaydı bu kadar başarılı bir çalışma yapıp ayağa kalkamazdı. Devletimiz gücünü gösterdi bu konuda. Biz dualarımızla her zaman devletimizin ve onun güvenlik güçlerinin yanındayız.
Ülkü Ocaklarının Türk İslam Coğrafyasında yaşanan olaylara bakış açısı nedir?
Tük İslam coğrafyasındaki gelişmeleri ülkü ocakları olarak yakından takip ediyoruz. Orta Doğu ateş çemberi içerisinde. Her gün insanlar ölüyor. Canlı bombalar patlatılıyor. Uçaklarla orantısız güç ile bombalar atılıyor sivil halkın canına kast ediliyor. Halep’te yaşadık bunları. Türk İslam Coğrafyasında olanlar yüreğimizi yakıyor. Halep bizim dindaşımız hem de soydaşımız. Her zaman olduğu gibi ülkü ocakları olarak Halep ile yakından ilgilendik. Genel başkanımız Olcay Kılavuz’un talimatları doğrultusunda Halep’e bir yardım kampanyası düzenlendi. Biz de bunu şehrimize duyurduk. Böyle bir kampanyamızın olduğunu herkese duyurmaya çalıştık. Soydaşlarımız için ayni yardım kampanyası başlattık. Yoğun bir kalıtım oldu. Türkiye genelinde kırk tır ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırıldı. Ülkü ocakları gücünün yettiği oranda şehrimizdeki vatandaşlara da yardım etmeye çalışmakta. Hastalar var. Onlar için hastanelerle görüşüyoruz. Çocuklar daha çok hasta. Bebeklerin yüzlerinde yara oluyor. Nedenini bilmiyoruz. Sosyal sorumluluktan sorumlu arkadaşlarımız sürekli ilgileniyor. Çözebildiğimiz kadar çözmeye çalışıyoruz. Çözemediğimiz yerde devletimizin kurumlarından yardım istiyoruz. Kampanyamız hala devam ediyor. Sosyal medyadan da duyurularımız devam ediyor. Nakdi yardım kabul etmiyoruz. Bizimle birlikte gelen hayırseverleri alıp ailelerin yanına götürüyoruz. Durumu kendileri de görsün istiyoruz.
Ülkü Ocakları hakkında bilgi verir misiniz?
Ülkü ocaklarına gelen arkadaşlarımız buraya gönül bağı ile bağlıdır. Bu güç tamamen milletimiz için olan bir güçtür. Bizim amacımız yüksek nitelikli vasıflı Türk genci yetiştirmektir. Dinini Peygamberini bilen İslam’ı mümkün olduğunca yaşamaya çalışan bir kurumdur. Türk adet ve gelenekleri yok olmaması için var olan bir kurumdur. Ülkü Ocakları tarihi literatüre sığacak bir kavram değildir. Ülkü Ocakları binlerce yıllık bir geleneğe sahiptir. Hoca Ahmet Yesevi ile başlayan bir yolculuktur bu. Bu hareket o günden bu yana devam ediyor. Türk İslam Ülküsü diyoruz biz. Bir ülkücü her şeyden önce İslam ahlak ve faziletiyle bezenmiş vatanını milletini en üstün seviyeye çıkartan örnek ve erdemli bir kişidir. Ülkü Ocaklarının siyasetle bir ilgisi yoktur. Ocağımız Türk gençliğini yetiştirmek Türk gençliğinin üzerindeki tehlikelerden uzak tutmak, devlet fikrini ocağımıza gelen gönüldaşlarımıza anlatmak ve yaşatmak için kuruldu. Siyaset ülkü ocaklarında konuşulmaz değerlendirilmez. Konuşulan tek şey ilim, tarihi derslerimiz dini derslerimiz bunlardır.
Sosyal faaliyetleriniz oluyor mu?
Sosyal faaliyetlerimiz var. Genç arkadaşlarımız arasında bilgi yarışmaları yapılır. Tarihi ve dini konular ile ilgili yarışmalar yapılır. Sonucunda ufak armağanlar verilir hatıra kalması için. Akademimiz var, üniversite öğrencilerine yönelik. Türk dünyası üzerindeki konulara ilişkin eğitimler veriliyor. Türk milletini ilgilendiren ne varsa bu bizi tamamıyla ilgilendiriyor. Ülkü ocakları mezhepsel bir kurum değildir. Mezhepsel bir yaklaşımı yoktur. Omuz omuza yıllarca mücadele veren bedel ödeyen herkes bu vatan benim diyen herkese bizim kapımız açıktır. Ve Türk milleti adına kaygı taşıyan herkesi dinleriz. Başbuğumuz Alparlan Türkeş’in açtığı yolda liderimiz Devlet Bahçeli’nin gösterdiği hedeflere ulaşmak için kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.
 

 
Editör: TE Bilişim