Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Hasan Sezer ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Kendisi kamu çalışanı ülkücülerin içinden asla vatan haini çıkmayacağını belirtiyor ve ekliyor: “Ülkücüler bu ülkeyi karşılıksız olarak severler.”

TÜRKAV nedir ve neler yapar anlatabilir misiniz?

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) sadece Eskişehir’de bulunan bir vakıf değildir. Genel Merkezi Türkiye’de olan, 91 İl ve İlçe’de şubesi bulunan geniş bir ağdır. TÜRKAV’ın kuruluşunun talimatını veren rahmetli Alparslan Türkeş’tir. Ülkücü memurları bir arada tutmak için 1989 yılında kendisinin talimatı ile kurulan bir vakıftır.

Daha çok çalışma alanı kamuda çalışan memurların haklarını korumak, aynı zamanda kültürel, sosyal, eğitim gibi çalışmalarda bulunarak insanlara yardımcı olmak maksadı ile kurulmuştur. Şu andaki Genel Başkanımız İbrahim Vatansever’dir ve merkezimiz Ankara’da bulunmaktadır.

Vakfınızda neler yapıyorsunuz biraz anlatabilir misiniz?

Bizim birinci önceliğimiz kamuda çalışan memurların haklarının korunması. Kültürel, sosyal hakları yanı sıra ekonomik manada haklarını da korumak maksadı ile kurulmuş bir vakıf. Ama yanı zamanda bizim seminerlerimiz, panellerimiz, eğitim faaliyetlerimiz, sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz üyelerimize yönelik sürdürülüyor.

Bunları sendika ve dernekler aracılığı ile yapıyorlar TÜRKAV’ın farkı nedir?

Sendika ve derneklere her görüşte insanın üye olma durumu var. TÜRKAV’a sadece ülkücü olan memurlar, iki arkadaşımızın referansı ile üye olabiliyor. Kamuda çalışan Milliyetçi, Ülkücü memurların üye olduğu bir yerdir. Sendikalarda ise görüş fak etmez. Tercihini hangi sendikadan yana kullanıyorsa oraya üye olabiliyor. Fakat TÜRKAV’a üye olan memurlar Kamu Sen üyesidirler. Kamu Sen üyesi olmayanları üyeliğe kabul etmiyoruz.

TÜRKAV Eskişehir Şubesi’nin başkanısınız sizi tanıyabilir miyiz?

Ben 1972 Emirdağ doğumluyum. Liseyi Afyonkarahisar’da tamamladım. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Ülkücü hareketle de lise yıllarımda tanıştım. Gazi Üniversitesi’nde iken Ülkü Ocaklarının, teşkilatımızın çeşitli kademelerinde görev aldım. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in tedrisatında bulundum. 1995 yılında Sivas’ta öğretmenlik mesleğine başladım. Arkasından tayinimle Eskişehir’e geldim. Eskişehir’de üç dönem yaklaşık 9 yıl Türk Eğitim Sen yöneticisi olarak görev aldım. 2005 yılından itibaren o dönemin Genel Başkanı Şemsettin Yelmen’in uygun görmesi üzerine TÜRKAV Eskişehir Şubesi’nin temsilcisi olarak görev aldım. Ardından 2008 yılında şubemizi kurduk. Şu anda da Başkan olarak çalışmalarıma devam ediyorum.

Genel bir kesime hitap ediyorsunuz üye sayınız nedir?

Bizdeki sadece kağıt üzerindeki üyelik değil. Sendikalarda çok nettir üye sayısı. Ancak dernek ve vakıflarda üye sayılarını çok net bulamazsınız. Elimizde yaklaşık bin 300 civarında üyemiz var. Bunlar aktif olarak etkinliklerimize ya da çalışmalarımıza katılanlardır. Ancak ülkücü olup, kamuda bulunup üye olmak isteyen arkadaşlarımız da vardır. Bu anlamda biz büyük bir aileyiz.

Büyük bir aile olduğunuzdan bahsettiniz genellikle sizden ne talep ediliyor?

Bu iktidar döneminde kamu çalışanlarına yönelik özellikle ülkücü memurlara yönelikte ciddi sıkıntı yaşadık. Son zamanlarda birazcık yumuşama oldu. Ülkesini seven insanlar üzerindeki bir baskının kabul edilemez olduğunu her platformda dile getirdik. Ülkücüler bu ülkeyi karşılıksız olarak severler. Hatırlayacaksınız kendi inançları uğruna 1980 öncesinde ağabeylerimiz idama gitmiştir. Bu kadar inanmış ve davasına sadık insanlardır. Bu insanlardan devlet haini çıkmaz, vatan haini çıkmaz. Dolayısı ile ülkücülerin devlet kadrolarında özellikle yerleştirilmesi gerekir. Yeri gelmişken de belirtelim, yıllarca devlet kadrolarını birçok noktasını FETÖ’nün elemanları tarafından örümcek ağı gibi kapladı. Nihayetinde 15 Temmuz’da gelinen noktayı gördük. Bunun Türkiye’ye için çok ağır bir bedeli oldu. Bu bedelleri bir daha yaşamamak adına, ülkenin belli ideolojilerle değil de, görevini iyi yapan, vatanını seven, yeri geldiğinde ve tarafını belirlemesi gerektiğinde devletten yana ve milletten yana tavrını koyacak insanların olması lazım. Bu konuda iddia ediyoruz, bu irade de ülkücülerde var.

Kamu çalışanları için neler yapıyorsunuz?

Kamu Sen ile bu konularda ortak hareket ederek eylemler yapıyoruz. Zaman zaman Eskişehir’de hazırlamış olduğumuz raporları genel merkezimize, Genel Başkanımız İbrahim Vatansever Başkanımıza takdim ediyoruz. Bu raporları, memurlar üzerinde yaşanan sıkıntıları belirten görüşlerimizi MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye de yılın belli zamanlarında iletiyoruz. Destek ve görüşlerini dikkate alıyoruz. Siyaset memurların geleceğini belirliyor. Yaşanan olumsuzlukları kendilerine rapor olarak takdim ediyoruz.

Gündemde taşeron kadrosu var bu konudaki görüşünüz nedir?

Taşeron kadrosu gündeme geldi ise seçim geldi demektir. Yaklaşık 10 yıldır, taşeron kadrolarını işe alınacağı belirtiliyor. Eğer bu konudan bahsediliyorsa seçim yaklaşmıştır diye içimden geçiriyorum. Bu taşeron kadroların hangisini geçireceksiniz? Taşeron kadro içinde çok fazla kesim var. Belediyelerde çalışanlar var, kamudaki birçok noktada, eğitimde, sağlıkta devletin birçok kademesinde maalesef yetersiz ücretlerle ve yetersiz sosyal güvence ile çalışıyorlar. Bana çok da inandırıcı gelmiyor söylenenler.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Yakın zamanda kaybettiğimizi Kanatlı ailesinin büyüğü Firuz Kanatlı’yı rahmet anmak isterim. Türk Milliyetçisi daha önce anlattığım gibi karşılıksız sevendir. Firuz Bey de bu ülkeye ciddi hizmetler ve katkılar sağladı. Özellikle Eskişehirimize büyük katkıları oldu. Binlerce insana ekmek verdi ve çocuklarımıza destek oldu. Kendisinin Cenabı Allah’ın Cennetinde olmasını temenni ediyorum. Değerlerimizi ölünce yaşatmayalım diyorum, Sayın Cemalettin Sarar da yine Eskişehir’in kıymetli isimlerinden bir tanesidir. Kendisine Allah uzun ömürler versin diyorum. Onun da sağlamış olduğu iş imkânları var. Ülkemizin her yerinde taş üzerine taş koyanın saygısı ve sevgisi olacaktır. Diğer yandan Eskişehirsporumuz da şehrimizin bir markasıdır. Tüm Eskişehirlilerin ona sahip çıkması gerekiyor. Zorlukların beraber aşılacağını ümit ediyor ve Eskişehirsporumuza da başarılar diliyorum.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: TE Bilişim