Cengiz Alp Köseer futbola nasıl başladığını, hayallerini ve hedeflerini anlattı. Genç kaleci Bandırmaspor maçında yaşadığı anları da ilk kez açıkladı.

Bandırmaspor maçının kariyerinin ilk maçı olduğunu anlatan 18 yaşındaki file bekçisi, “Çok heyecanlıydım. Herkesin bana olan güveninin farkındaydım. Herkesin duasının benimle olduğunu biliyorum. Onların güvenini boşa çıkarmamam gerekiyordu.

Maç devam ettikçe özgüvenim daha da arttı. Pote ile karşı karşıya kaldığım pozisyonu çıkardığımda bugün benim günüm dedim. O an maçı kazanacağımızı anlamıştım. Takım olarak da çok iyi mücadele ettik ve maçı kazanmayı başardık. Maç bitince ağladım. O gözyaşları sadece galibiyetten kaynaklı değildi. 9 yaşımdan beri vermiş olduğum emeklerimin karşılığıydı.

34 maç sonra kazanmıştık. Zorlu bir ameliyat süreci geçirmiştim. O günler geldi aklıma. Gerçekleşen bir hayalin karşılığıydı. Ama hepsi sevinç gözyaşlarıydı” ifadelerini kullandı. "Modern kaleciliğin gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum" diyen Cengiz Alp, “Sürekli yerde katan bir kaleci olmak istemiyorum. Eskişehirspor arması yerden ne kadar uzak olursa benim için o kadar iyi olur diye inanıyorum. Tribünlerden gelen birisi olduğum için taraftarımızın hassasiyetlerini çok iyi biliyorum. Saha içerisinde neler yapmam gerektiğini biliyorum. Forma üzerimde olduğu sürece Eskişehirspor için mücadele edeceğim” dedi.

  “İNSANLAR BENİMLE GURUR DUYSUN İSTİYORUM.”   

  Futbola uzak Eskişehirli bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Cengiz Alp, “Mahallede arkadaşlarımızın arasına dahil olabilmek adına futbol oynuyordum. Kanlıkavak’taki futbol sahasında arkadaşlarımla futbol oynarken beni ilk olarak öğretmenlerim fark etti. 9 yaşında Eskişehirspor Kanlıkavak Futbol Okuluna katıldım. 14 yaşında Eskişehirspor altyapısına dahil oldum. 15 yaşında profesyonel olarak A takıma yükseldim. Şuan 18 yaşındayım. 3 yıldır A takımla birlikte antrenmanlara çıkıyorum” dedi.

YENİ HAYALLER İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

 Eskişehirspor maçlarını çocukluğundan beri takip ettiğini ifade eden başarılı kaleci, “Tribünlerde çok maç izledim. Bir gün Eskişehirspor kalesini korumak gibi bir hayalim vardı. Bu hayalim gerçekleştiği için mutluyum. Şimdi yeni hayaller için mücadele etmeye çalışacağız. Uzun yıllar Eskişehirspor kalesini korumak istiyorum. Önceliğim Eskişehirspor. Kulübüme çok büyük paralar kazandırmadan ayrılmak gibi bir düşüncem yok. İnsanlar benimle gurur duysun isterim her zaman. Avrupa her oyuncunun hayalidir. Bir gün gerçekleşirse güzel olur” dedi.

Takım içerisindeki en iyi arkadaşların kim sorusunu yanıtlayan Cengiz Alp, “Bilal Ceylan ile çok iyi arkadaştım ama o da transfer oldu. Buğra Çağlıyan ile çok iyi anlaşıyoruz. Uğur Can Semizoğlu ve Muhammet Yahya Akbulut ile de çok yakınız. Takım içerisinde tüm arkadaşlarımla aram çok iyi. Sürekli soru soran bir insanım. Birlikte çok vakit geçiriyoruz” dedi.

“TARAFTARLA BİRLİKTE SEVİNECEĞİMİZ GÜNÜ İPLE ÇEKİYORUM”

Kaleci antrenörü Metin Kantarcı ile özel bir bağ kurduklarını anlatan başarılı kaleci, “Metin hocam ile baba oğul gibi olduk. Sürekli iletişim halindeyiz. Kendisi çok özel bir insan. Çalıştığım en iyi kaleci antrenörlerinden birisi oldu.

Maçlardan önce rakip takımların duran toplarını izliyoruz. Çetin Öztürk hocamız da bize izletiyor. Penaltı vuruşlarına ve serbest vuruşlara özellikle çalışıyoruz. İstanbulspor maçındaki penaltıda da rakip oyuncunun vuracağı köşeyi bu şekilde doğru tahmin ettim. Keşke çıkarabilseydim” dedi.

Eskişehirspor taraftarlarını çok özlediğini ifade eden Cengiz Alp, “Artık taraftarımızın önünde maç oynamak istiyoruz. Elbette insan sağlığı çok daha önemli ama o tribünleri de özlemedik desek yalan olur. Nisan ayında sınırlı sayıda da olsa açılacağına dair söylentiler var. İnşallah taraftarımızın önünde en kısa zamanda bir maça çıkarım. Birlikte sevineceğimiz, kutlayacağımız galibiyetleri iple çekiyorum. Sosyal medya ile haşır neşir değilim. Ama Bandırmaspor maçı sonrası herkes beni etiketlediği için telefonuma bildirimler geldi. Herkes benimle gurur duyduğunu ifade eden paylaşımlar yapmış” ifadelerini kullandı.

Kaynak Eskişehirspor Gazetesi

Editör: TE Bilişim