Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Teşkilat Başkanı Sercan Gözegir, ülke ekonomisinin genel durumuna ilişkin yaptığı basın açıklamasında, parti ayrımı olmaksızın, sokaktaki her vatandaşın yaşanılan ekonomik sorunlardan yakındığını vurguladı.

“OLMADI MAALESEF”

 

İktidar Partisi AK Partinin ekonomiye ilişkin geçmiş dönemlerde yaptığı açıklamaların anımsatıldığı açıklamasında Sercan Gözegir şu değerlendirmelerde bulundu: “Özellikle son 5 yılın ekonomi etiketi “Olmadı Maalesef” olarak karşımıza çıkmaktadır. Temmuz/2021 itibari ile Ülkemizin ekonomisi öyle bir şaha kalkacaktı ki, tüm dünya bizi kıskanıp çatlayacaktı. Olmadı maalesef! Ocak ayı Aralık ayından, Şubat ayı Ocak ayından iyi olacaktı. Olmadı maalesef! Vatandaşımız enflasyona ezdirmeyecek, refahımızı yükseltecektik. Olmadı maalesef! Koruma kılıfı adı altında faiz taahhüdü ile döviz çakılacaktı. Olmadı maalesef! Faiz düşse enflasyon düşecekti. Olmadı maalesef!”

 

İNSANCA YAŞAMAK MÜMKÜN

Son dönemlerde özellikle de yağ fiyatlarında yaşanan yüksek artış ve iktidarın bu durum karşısında çözümsüz kalmasını da eleştiren Gözegir, iktidarın gerekli önlemleri almadığını ve stokçuların gerektiği şekilde cezalandırılmadığını dile getirdi. “Sokaktayız, sahadayız. AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, İP’lisi, Saadet’lisi fark etmeksizin yaşananlardan son derece rahatsız. İsyan ediyorlar. Bize fatura tutarlarını söyleyip, “Nasıl iş yapacağız?” diyorlar. “Bu böyle gitmez” diyorlar” diyerek vatandaşın tepkilerini de aktaran Gözegir, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “ Vatandaş son 3-4 aydır yaşadığımız anormal süreçten bıktı usandı. Tam, burada durur daha ileri gitmez derken yeni bir sürpriz ile karşılaşmak canımıza yetti. Her gece petrole zam gelecek mi endişesi taşıyoruz. Durum çok vahim. Bunu görmek çözüm üretmek lazım. Zengin ve varlık sahibinin parasını, yine vatandaşın parası ile korumaya kalkışırsanız zengini de fakiri de perişan edersiniz. “Böyle bir çözüm olmaz” dedik. “Bizim üretimden başka kurtuluşumuz yok” dedik. Oysa insanca yaşam mümkün. Seninle mümkün, birlikte mümkün. Artık hatalarımızdan ders çıkartıp, “Olmadı maalesef!” demek yerine “Oldu Elhamdülillah” diyelim.”

Editör: Mustafa YILDIRIM