MHP Eskişehir İl Başkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Topçu, sağlık çalışanlarının haklarının ödenmesini istedi. Topçu, "2019 yılı Mart ayında başlayan COVİD-19 salgını, tüm dünyayı sarmış ve Pandemi ilan edilmiştir. Covid-19 ile mücadele kapsamında; dünyada olduğu gibi, ülkemizde de çeşitli önlemler alınmıştır. Alınan önlemlerin başında Maske, Mesafe ve Hijyen gelmektedir; ama alınan önlemlere rağmen Covid-19 virüsü hızla yayılmıştır. Görülen Covid-19 vaka sayıları artmış, vakaların tespitinden sonra Filyasyon Ekipleri hasta olanları ve temaslıları tespit etmiş, Aile Sağlığı Merkezleri izlem çalışmalarını yapmış, hastalığı ağır seyredenler de hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Ne yazık ki, Covid-19 ‘dan hayatını kaybeden vatandaşlarımız olmuştur.  Aşı çalışmaları başlamış, tüm sağlık kurumlarında aşı uygulamaları yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir.

Covid-19 salgınının yayılmaya başladığı ilk andan itibaren en çok yükü çeken sektör; SAĞLIK SEKTÖRÜDÜR.

Sağlık Sektörü bir bütündür. Bu bütünü oluşturan çarkın dişlileri de;

Hastaları muayene eden Doktor; hastaların tedavisini yapan Ebe/Hemşire/Sağlık Memurudur; ambulansı kullanan Şoför/ATT/Paramedik; kan alan/sürüntü alan Laboratuvar Teknisyenidir; Mr/Röntgen çeken Röntgen Teknisyeni; hastanın kaydını yapan Tıbbi Sekreter/VHKİ/Memurdur; çalışma ortamının temizliğini yapan Hizmetli; yemek yapan Aşçıdır; Teknisyen, Mühendis, Sağlık Lisansiyeridir ve işçi kadrosundaki arkadaşlarımızdır.

Pandeminin en ağır yükünü kaldıran, sağlık sektöründeki tüm personelin özlük haklarında iyileştirme yapılması gecikmiştir, yeterli değildir ve dahi elzemdir.

Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ Bey’ in grup konuşmasında söylediği gibi çalışma barışını bozmayacak şekilde tüm sağlık çalışanlarını kapsayan bir düzenleme ivedilikle meclise gelip görüşülmelidir.

Başımız sıkıştığında başvurduğumuz; bizleri tedavi eden, aşı yapan, güler yüzleriyle bizleri karşılayan “Sağlık Çalışanlarının Hakkı Ödenmez” değildir! Aksine hakları ödenmelidir."

Editör: Mustafa YILDIRIM