Dev-Sağlık İş temsilcisi Uğur Özatak, “ Öncelikle Covid19 pandemi sürecinde ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında yaşamlarını yitiren tüm sağlık emekçilerimizi saygı ile anıyoruz.

Gün geçtikçe zorlaşan ekonomik şartlarda,yapılan sözleşmeler ve yüksek vergi uygulamaları sebebiyle sağlık emekçilerinin gelir gider dengesi tamamen bozulmuş, sağlık işçisi zor geçinir hale gelmiştir. Sözde yetkili sendika ve tühis arasında yapılan sözleşme eşit işe eşit ücret dengesini de bozmuş, sağlık işçileri maalesef hak ettiği ücret ve haklara hasret bırakılmıştır. Sağlık işçilerinin öncelikli sorunlarının başında gelen meslek kodları, enfeksiyon risk prim ücretleri, gece çalışma ücretleri gibi var olan hakları  kapalı kapılar ardında yapılan prensip gereği denilerek işçiye gösterilmeyen sözleşmeler ile kaybedilmiştir.

Biz bu zamana kadar hep sağlık ekip işidir diyerek ayrım gözetmeden her anlamda mücadele ederken maalesef sağlık işçisi yetkili sendikalar da dahil işine gelmeyen herkes tarafından yok sayılmakta görmezden gelinmektedir.

Bugün burada tüm ideolojilerimizden sıyrılmış, sendikalar siyaset üstü kuruluşlardır diyerek tüm siyasi fikirlerimizi bir kenara bırakıp o siyah bu beyaz demeden ayrışmadan ayrıştırmadan yaşam refahmız ve çocuklarımızın geleceği için hak arama mücadelemizi hep birlikte hareket ederek DİSK Konfederasyonuna bağlı DEV SAĞLIK-İŞ Sendikası çatısı altında yapacağımızı bildiriyor, başta Eskişehir olmak üzere çevre illerdeki tüm sağlık işçisi kardeşlerimizi bu mücadelede omuz omuza yürümeye hak mücadelesinde birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Saygı,sevgi ve dostlukla kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Editör: Mustafa YILDIRIM