Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen "1. Ulusal Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Sempozyumu (ANES) başladı.

Eczacılık Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen sempozyumun açılışına Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim elemanları ve davetliler katıldı. Doktora düzeyinde 38 konuşmacı katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, ilk kez düzenledikleri bu kongrenin aslında oldukça temel bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını anlatarak, "Bu toplantıda özellikle sözlü sunumları fazla tutmaya gayret ettik. Sözlü sunum biliyorsunuz yeni değişen doçentlik ve atama kriterlerinin oldukça önemli ögelerinden biri oldu. Çok iddialı çok büyük bir kongre değiliz henüz ama her kongrenin bir tarihi vardır, gelişme süreci vardır ben gerçekleştiğimiz bu kongrenin uzun yıllar boyunca sürdürülmesi taraftarıyım birçok kişinin bu organizasyonda katkısı oldu. En önemli katkıda çalışmalarını bu kongreye sunan hocalarımızın ve ilgili komisyon ve komitelerde çalışan arkadaşlarımızındır. Ayrıca sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz, bilim hayatımız için hayırlı olsun diyorum” dedi.

Sempozyumun ilk günü 4 oturum halinde yapılırken oturumlarda “Farmasötik Biyoteknoloji, Farmasotik Kimya, Analitik Kimya ve Farmakoloji” gibi konular konuşuldu. ANES, 2 Haziran Cuma Kongre Merkezinde devam edecek. 4 oturum halinde gerçekleşecek sempozyumun 2. gününde “Farmakognozi, Farmasötik Toksikoloji, Farmasotik Teknoloji ve Eczane İşletmeciliği” konu başlıkları konuşulacak.
Editör: TE Bilişim