Dr. Can Mustafa Eren, aç kalmanın ve öğün atlamamanın kilo aldırdığını ifade ederek, "Kilolu insanlar genellikle düzenli beslenmeyen, öğün atlayan kişilerdir” dedi.
Dr. Can Mustafa Eren, fazla kiloların yaz mevsimi başında insanları rahatsız etmeye başladığını, bu durumun genellikle her yaz aynı şekilde tekrarlandığını söyledi. Yıllardır pek çok kişinin çeşitli diyet listelerini deneyip, sürekli kilo alıp verdiğini ifade eden Eren, “Bu konuda yapılan en önemli hatalardan birisi aç kalmak ve öğün atlamaktır. Kilolu insanlar genellikle düzenli beslenmeyen, öğün atlayan kişilerdir” diye konuştu. Aç kalındığında metabolizmanın yavaşlayıp kendini korumaya aldığını ve daha büyük bir hızla yağ depolamaya başladığını kaydeden Dr. Can Mustafa Eren, şöyle devam etti:
“Sabah kahvaltı yapılmadığında metabolizma harekete geçmez. Vücut aç kalır ve kan şekeri düşer. Bu durumda akşam aniden tatlı yeme krizleri oluşmaya başlar. Çoğu zaman bu tarz yeme bozukluğu olan kişiler, bunun farkında olmaz ve ‘çok az yediğim halde kilo veremiyorum’ şeklinde ifade ederler."

"VERİLECEK KİLOLARA YENİLERİNİ EKLEMEYİN"
Yapılan bir başka yanlışın da “diyete birkaç gün içinde başlayacağım” diyerek kıtlıktan çıkmış gibi yemek olduğunu vurgulayan Eren, böyle durumlarda verilecek kilolara birkaç kilo daha eklendiğini kaydetti. Diyet yapan kişinin sürekli bir sonraki öğünde ne yiyeceğini düşünüp, bu konuya konsantre olmasının da olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade eden Dr. Can Mustafa Eren, “Sürekli bir sonraki öğünde ne yiyeceğini düşünmek, yemeğe daha fazla odaklanmaya neden olur. Bunları aşma konusunda sürekli sorun yasayanların profesyonel destek alması önemlidir” dedi.
(İHA)
Editör: TE Bilişim