Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, ek ödemelerle ilgili açıklama yaptı. Köksal, "Sağlık Bakanlığı 1 Nisan 2021’den geçerli olmak üzere sağlık çalışanlarına dört ay süreyle personele ek ödeme yapacağını açıklamıştır. Gecesiyle gündüzüyle aralıksız görünmeyen bir düşmanla can siparene mücadele eden Üniversite Hastaneleri çalışanlarının emeği boşa sayılmamalıdır. Pandemiyle mücadelede topyekün seferber olan sağlık çalışanları için yapılan ödemelerde hiçbir ayrım yapılmamalıdır.

Üniversite hastaneleri için YÖK Yürütme Kurulundan geçen 4 aylık ek ödeme desteği de ivedilikle Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmalı, hakkaniyet sağlanmalıdır.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en önemli sorunu ücretlerdeki adaletsizliktir. Pandeminin toplum ve devlet nezdinde yarattığı tahribat neyse, döner sermayeye bağlı ödeme sisteminin sağlık çalışanları nezdinde oluşturduğu tahribat da aynı oranda yıkıcıdır. Defaatle dile getirerek her platformda mücadelesini verdiğimiz döner sermaye probleminin bir an önce çözülmesini ve bu konuda somut adımlar atılmasını istiyoruz.

Sağlık-Sen olarak bu konudaki duruşumuzdan, talebimizden ve kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi bildirir, YÖK’ün biran önce ödeme takvimi yayınlanması ve mağduriyetin giderilmesi elzemdir ve konun takipçisi olduğumuzu bildirmek isteriz."

Editör: TE Bilişim