AÜHM- Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Meslek Yüksekokulu ve Tepebaşı Belediyesi iş birliği ile Alzhemier hastalarına hizmet kapsamında bir çalışma başlatıldı. Yaşlı Bakımı ile Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programlarında eğitim gören öğrenciler, 4 Aralık Perşembe günü yaşlıların genel temizliği ve saç bakımlarını yapmak için Tepebaşı Belediyesi Yaşlı Yaşam Köyü Alzheimer Konukevi'ni ziyaret etti.

 

Sosyal sorumluluk hizmeti ziyaretini değerlendiren Yunus Emre Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Göksel Arı, "Anadolu Üniversitesi olarak sosyal sorumluluk projeleri ve topluma hizmet konularında önemli çalışmalar yapmaktayız. Yunus Emre Meslek Yüksekokulu olarak bu kapsamda hizmet verebilecek iki önemli programımız bulunmaktadır. Bunlardan birisi Yaşlı Bakımı Programı diğeri ise Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı'dır. Bir süre önce Tepebaşı Belediyesi ile bu projeler kapsamında neler yapabileceğimizi tasarlamak adına bir ön görüşme gerçekleştirmiştik. Özellikle Tepebaşı Belediyesi'nin Söğütönü Alzhemier Merkezi Bakım Evi'nde bulunan yaşlılara hizmet kapsamında bir çalışma başlattık. Alzhemier Merkezi’nde bulunan yaşlıların genel temizliği ve saç bakımlarını yapmamız konusunda gelen öneri doğrultusunda Eskişehir Kuaförler Odası ile de iş birliği içinde bu hizmeti gerçekleştirecek öğrencilerimizden bir ekip oluşturduk.” şeklinde konuştu.

 

"Yaşlılara moral olacak"

 

Bu ve benzer sosyal sorumluluk çalışmalarında yer almanın öğrencilere büyük motivasyon sağlamasının yanı sıra orada bulunan yaşlılara da moral olacağını belirten Prof. Dr. Arı, bu tür çalışmaların çeşitlendirilmesi ve artırılması için bundan sonra çeşitli kuruluşlarla iş birliği yaparak yeni projeler üretmeyi düşündüklerini söyledi.

 

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakımı Programı Öğr. Gör. Emre Birinci, “Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Meslek Yüksekokulu olarak sosyal sorumluluk projeleri ve topluma hizmet konularında önemli çalışmalar yapmaktayız. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaret, sosyal sorumluluk hizmetinin yanı sıra öğrencilerin mesleki gelişimleri için onlara katkı sağlayacak önemli bir çalışma. Katkı gösteren herkese teşekkür ederiz." dedi.

 

“İki ayda bir gerçekleşecek”

 

Tepebaşı Belediyesi Alzhemier Merkezi Bakım Evi Sorumlu Birim Amiri Hüsniye Kubaş, "Yaşlı erkekleri tıraş ettiler, yaşlı kadınların ise saçlarını kesip bakım yaptılar. Bizim için çok güzel bir olaydı. Yaptığımız görüşme neticesinde öğrenciler, 2 ayda bir buraya gelip yaşlılarla ilgilenecekler. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yüksekokulu’na katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Çiler Özceylan 

Editör: TE Bilişim