Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Ahmet Özkul, soğuk havalarda ortaya çıkan grip ve soğuk algınlığına karşı kullanılan antibiyotiğin yeterli olmadığını, bunun yerine C vitamini ve mineral deposu olan Trabzon hurması ile meyve tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Ahmet Özkul, havaların soğuması ile birlikte grip olmamak için soğuktan korunulması gerektiğini ifade ederek, "Soğuk havadan korunmak için kalın giysilerimizi giymemiz lazım. Vücut direncini düşüren en önemli etkenler, soğuk ve soğuk algınlığıdır. Bunlara dikkat edilemediği zaman hem anjinden, hem gripten, hem de solunum yolu enfeksiyonlarıyla insanların ateşlendiklerine ve öksürdüklerine şahit oluyoruz. Bunlar olağan şeyler ancak dikkat edilmesi gereken soğuktan korunmaktır" dedi.

"GEREKİRSE MASKE TAKMALI"
Hasta olan kişilerin etrafına hastalığı bulaştırmaması için gerekirse maske takması gerektiğini dile getiren Özkul, "Hasta olanlar özellikle hapşırırken mendili ya da peçetesiyle ağzını mutlaka kapatarak hastalığın etrafa yayılmasının önüne geçmelidir. Çünkü, üst solunum yolu enfeksiyonu ve gripler, insandan insana bulaşır. İnsanların birlikte olduğu yerler olan okullar, işyerleri, toplu taşıma araçlarında çocuklarımızı ve kendimizi mutlaka korunmalı tutalım. Hasta kişilerden uzak duralım" diye konuştu.
"TRABZON HURMASI C VİTAMİNİ VE MİNERAL DEPOSU"
Hasta olan kişilerin antibiyotik kullanmasının yeterli olmadığına vurgu yapan Özkul, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Grip ve soğuk algınlığı olan kişiler mutlaka vücudunu dinlendirmeli. Sıcak içeceklere ağırlık vermesi lazım. Sıcak ıhlamur, nane limon, adaçayı, karabaş otu ve kekik kaynatıp içilebilir. Besleyici meyve ve sebzeler ağırlıkta tüketilmeli. Bugünlerde çok önemsenen Trabzon hurması, C vitamini, minareler ve potasyum yönünden vücut direncini arttırıcı özellikleri var. Trabzon hurması ile birlikte meyve ve sebzelerden yeterince yenilmesi gerekli. Erişkinler grip hallerinde kendilerine dikkat ediyor. Ancak yaşlılar ve çocuklara grip konusunda dikkat edilmeli."
(İHA)
Editör: TE Bilişim