Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yard.Doç. Dr. Barış Yiğit, aşırı kilo verdikten sonra vücudun nasıl etkilendiğini anlattı.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yard.Doç. Dr. Barış Yiğit, kilo sonrası sarkan deriler ile ilgili olarak “Gerek diyet ve egzersiz programları gerek bariatrik mide cerrahileri sonrasında hızlı kilo kayıpları olmaktadır. Verilen kilo miktarı, bunun süreci ve kişinin vücut yapısına göre birtakım deformiteler ortaya çıkmaktadır. Vücuttaki yağ kitlesinin azalması ile oluşan hacim kaybına deri aynı oranda küçülme sağlayacak kapasitede değildir. Bu nedenle vücudun farklı yerlerinde kalan deri fazlalıkları ve sarkma oluşmaktadır. En çok etkilenen bölgeler karın, bel çevresi ve sırt bölgesidir bunu memeler, kollar, popo ve bacak bölgesi deformasyonları izlemektedir" dedi.
Kilo vererek sağlıklı duruma ulaşan kişinin bu sefer de sarkan deri nedeniyle görsel problemler yaşadığını anlatan Yiğit, şunları söyledi: "Kimi zaman bu deri kalıntıların arasında terleme ürtiker ve mantar enfeksiyonları da görülebilir. Bu nedenle yaz ayları çoğu kilo veren hasta için yorucu geçmektedir. Vücuttaki bu sarkmaların düzeltildiği özel ameliyatların tümüne postbariatrik estetik cerrahi işlemler demekteyiz. Postbariatrik ameliyatlar kilo veren şahıslar için düzeltme işlemlerinin yapıldığı sonunun başlangıcıdır.”
(İHA)
Editör: TE Bilişim