Günümüzde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de saç dökülmesidir. Stres, vitamin eksikliği, ilaç kullanımı, belirli hastalıklar gibi nedenlerle ortaya çıkan saç dökülmesi problemi ilk bakışta sadece erkeklere özgü gibi düşünülse de kadınların da zaman zaman karşılaştığı bir problemdir.

Saçlarda günde 50 ila 100 arasında saç teli dökülmesi normal kabul edilir. Saçlarda daha fazla bir dökülme gözlemlendiğinde mutlaka bir uzmana danışılması gerekir. Saç dökülmesinde PRP, saç lazeri gibi çeşitli saç dökülmesi tedavileri uygulanarak dökülme azaltılabilir ya da önlenebilir. Ancak, yoğun dökülme yaşamış kişilerde kalıcı bir çözüm olarak saç ekimi operasyonu önerilir. Bu işlem için kapsamlı bir araştırma yapılarak etkili sonuçlar alabilmek için doğru bir saç ekim merkezi seçmek büyük önem taşır.

Saç ekimi nedir?

Saç ekimi, yoğun saç dökülmesi sonucunda saçta meydana gelen seyrelmelerin ve kellik sorununun ortadan kalkması için uygulanan doğal ve kalıcı nitelikteki bir tedavi yönetimidir. Saç ekimi operasyonunda, hastanın ense bölgesinde bulunan ve genetik açıdan dökülmeye daha dayanıklı olan sağlıklı saç kökleri toplanarak kellik ya da sık seyrelme meydana gelmiş kısımlara açılmış olan kanallara ekilir. Saç ekim operasyonu, günümüzde oldukça alışılagelmiş bir uygulama olsa da işlemin gerçekleştirilmesi açısından lokal anestezi altında gerçekleştirilen mikro cerrahi bir ameliyattır. Dolayısıyla uygun ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi şarttır. Bu yüzden de doğru, kaliteli ve standartlara uygun bir saç ekim merkezi bu işlem için uygun olacaktır.

Saç ekimi uygulamasında kullanılan teknikler nelerdir?

Günümüzde saç ekimi operasyonu için farklı uygulama teknikleri mevcuttur. Hastanın talep ve ihtiyacına göre hasta için doğru yöntem seçilerek uygulama yapılır. Uygulama yönteminin kararı doktorun tavsiyesi ve hastanın da istekleri doğrultusunda belirlenir. Uzman bir hekim ve doğru bir saç ekim merkezi yapan hasta, mutlaka ki işlemden başarılı ve etkili sonuçlar alarak ayrılacaktır.

Saç ekiminde kullanılan bazı yöntemler şu şekildedir:

Robotik saç cerrahisi: Bu yöntemde saç köklerinin toplanması saç ekim robotları aracılığı ile yapılır. Ayrıca deri üzerinde ekim yapılacak kanallar da yine saç ekim robotu ile açılır. Toplanan köklerin ekimi ise manuel olarak gerçekleştirilir.

Normal FUE saç ekimi yöntemi: FUE saç ekimi yönteminde saçlar mikro motor kullanılarak toplanır ve ayrıştırılır. Sonrasında ise bu saç kökleri açılan kanallara manuel olarak ekilir.

Safir FUE saç ekimi yöntemi: Safir FUE saç ekimi uygulamasında kanal açma işlemi için metal slit yerine özel safir uçlu bir kalem kullanılır. Bu özel kalem mikro kanalların daha küçük olmasına imkan tanır. Böylelikle işlem sonrasında hastanın iyileşme süreci daha hızlı gerçeklemiş olur. Ayrıca, kabuklanma da daha az oranda gerçekleşir.

DHI saç ekimi yöntemi: Doğrudan saç ekimi yöntemi olarak bilinen DHI saç ekimi son günlerde oldukça tercih edilen ve etkili sonuçlar veren bir saç ekim yöntemidir. Tabii tüm işlemlerde olduğu gibi bu işlemde de doğru saç ekim merkezi seçimi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. DHI saç ekimi yöntemi, diğer saç ekim yöntemlerine göre hasta için daha konforludur. Hem sağlıklı saç bölgelerinde tıraş gerektirmemesi açısından görüntüde avantaj yaratır hem de saç ekimi aşamalarını 3 aşamadan 2 aşamaya düşürmesi anlamında zamandan tasarruf edilmesini sağlar.

DHI saç ekimi yönteminde choi adı verilen medikal bir kalem kullanılır. Bu medikal kalem oldukça özeldir ve sadece uzman kişilerin kullanması gerekir. Diğer saç ekimi yöntemlerinden farklı olarak, bu medikal kalem sayesinde greftler toplanarak ciltte herhangi bir kesi ya da kanal açılması gerekmeksizin doğrudan uygulama yapılacak bölgeye yerleştirilir. Böylelikle saçların toplanması ve ekilmesi işlemi iki aşamadan tek aşamalık bir uygulamaya inmiş olur. Ayrıca, DHI saç ekimi uygulamasından sağlıklı saçların tıraş edilmesi gerekmez. Dolayısıyla, hasta günlük ve sosyal yaşantısından bununla ilgili bir görüntü endişesi yaşamaz.

Saç ekimi operasyonu ağrılı veya acılı bir işlem midir?

Kaliteli ve konforlu bir saç ekim operasyonu geçirmek, yapılan uygulamadan başarılı ve etkili sonuçlar alabilmek için öncelikle işlemi alanında bilgi birikimi yeterli ve tecrübeli bir hekimin yaptığından emin olunmalıdır. Ayrıca uygulama için doğru bir saç ekim merkezi seçimi yapmak da operasyonun sonuçlarını etkileyen bir husustur.

Saç ekimi operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirileceğinden, hastanın acı veya ağrı hissi duyma seviyesi oldukça düşük olur. Lokal anestezi haricinde acı ve ağrı hissini azaltmak amacıyla kullanılan bir diğer yöntem ise sedasyon uygulamasıdır. Sedasyonlu saç ekimi uygulaması çabuk heyecanlanma, panik atak gibi sorunlar yaşayan ve endişe seviyesi üst düzeylerde olan hastalar için kullanılması tercih edilen bir yöntemdir.

Siz de sağlığınızdan ödün vermeden hayal ettiğiniz yoğun saç görüntüsüne ulaşmak, acısız, ağrısız ve yan etkisiz şekilde Saç Ekimi uygulamalarından faydalanmak, alanında uzman, profesyonel, güvenilir bir kadro yardımı ile Saç Ekimi yaptırmak ve Saç Ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaşın ve randevunuzu planlayın..



 

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Editör: TE Bilişim