Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, sağlık çalışanlarının mali ve özlük hakları ile ilgili düzenleme yapılmamasına tepki gösterdi. Kararman, "Pandemi sürecinde Sağlık çalışanları hasta oldular ailelerinden uzak kaldılar, şehit oldular..Gerçekten çok yıprandılar ve hala yıpranmaya devam ediyorlar.Buna karşılık Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler, Türkiye genelinde yaptığımız eylemlere karşılık olarak, sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında biz düzenleme yapılmamıştır.

            Genel manada durum bu iken ilimizde de yönetimsel sıkıntılar yaşanmaktadır. Adam kayırma ve “Ben yaptım oldu anlayışı” tavan yapmıştır.Pandemi sürecinde yoğunluk yaşanırken sağlık sorunları olmamasına rağmen kadroları hastanelerde olan sağlık çalışanları başka yerlerde pandemiden uzak geçici görevlendirilmeleri devam etmektedir.

            Yunusemre Devlet Hastanesinde kadrosu olan arkadaşlar yoğun olarak çalışırken, geçici görevli olarak başka kurumlarda rahat ortamda çalışan (herhangi bir sağlık problemi olmayan) sağlık çalışanları kimin adamıdır, kimin referansı ile böyle çalıştırılmaktadır?

            Çifteler İlçe Devlet Hastanesinde yapılan geçici görevlendirmelerde neden sadece Türk Sağlık Sen üyeleri görevlendirilmektedir.4/b li çalışan üyelerimiz  eğitim adı altında görevlendirilip, kanunsuz bir şekilde görev süreleri neden uzatılmıştır? Neden Üyelerimizin yerleri değiştirilmekle tehdit edilmektedir?

            Pandemi sürecinde  adam kayırmacılık, ayrımcılık yapılmaktadır. Yönetici atama sürecinde sözleşme yenileme döneminde birilerine, bir yerlere yaranma çabalarından vazgeçilmelidir. Sağlık çalışanlarının arasındaki ayrımcılık ortadan kalkmalı,  adaletli, kanunlara ve mevzuatlara uygun düzenlemeler hayat geçmelidir.

            Ülkemizde “Yerli ve Milli” sloganıyla yola çıkılmışken Eskişehir’deki sağlıkta yapılacak olan yönetici atamalarının büyük bir kısmını da “Yerli ve Milli” olması için buradan çağrı yapıyoruz. Eskişehir’imize yakışanın ve en iyi hizmeti yine “Eskişehir’in Çocukları” verecektir.

            Biz buradan uyarılarımız yapıyoruz..

            Gerekli kurum ve kişilerle bıkmadan adalet için görüşmelerimizi yine yapacağız. Geçtiğimiz bu zor günlerde,  adam kayırmacılık ve adaletsizlik istemiyoruz.

            Mali ve özlük hakları sağlanmış, şiddet görmeyen, saygı gören, adaletli bir şekilde yönetilen, sağlık çalışanları için hak mücadelemizi sonuç alana kadar sürdüreceğiz"dedi.

Editör: TE Bilişim