Kütahya'da yaşayan 52 yaşındaki çiftçi Arif Yılmaz, traktörün üzerinden başının üzerine çakılarak yaralandı. Kaza sonrasında boyun bölgesindeki birinci omuru kırılan hasta acilen Kütahya'da bir hastaneye götürüldü. Ancak felç kalma riski ve ameliyat imkânının bulunmaması nedeniyle yakınları tarafından Acıbadem Eskişehir Hastanesi'ne getirildi. Yapılan tetkiklerde birinci omurda ciddi kırık ve kayma tespit edilen Arif Yılmaz, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Kağan Tun ve Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuncer Göker tarafından ameliyata alındı. 
Yaklaşık iki saat süren ameliyat sırasında hastanın kırık olan birinci omur bölgesine vidalama tekniğiyle müdahale edildiğini belirten Doç. Dr. Kağan Tun, ameliyatla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Hastamızın felç kalma riski yüksekti. Ancak durumunun ciddiyeti nedeniyle zaman bizim için çok değerliydi. Kaza nedeniyle hastanın C1 ve C2 kemikleri kırılmış ve aynı zamanda birbirinden ayrılmıştı. Bu nedenle kendisini acilen ameliyata aldık. Bizim C1 ve C2 olarak tarif ettiğimiz iki kemiği 4 adet özel dizayn edilmiş vidayla birbirine tutturduk. Bu vidalar titanyumdan yapıldığından dolayı vücutla uyumludur, bir süre sonra da kemikle birleşeceğinden dolayı hastaya bir zararı yoktur. Bu vidalar burada ömür boyu kalacaktır. Zamanla da kemikle birleşecektir. Yaptığımız işlem, hastanın boyun hareketlerine engel olacak şekilde yapılmadı. Hem boynunun rahatça hareket ettirebilmesini sağlamış olduk, hem de felç riskini ortadan kaldırdık. Eğer zamanında doğru bir şekilde müdahale edilmeseydi hastamız felç kalabilirdi. Ameliyatı yaptığımız gün hastamızı hemen ayağa kaldırarak yürüttük. Herhangi bir sıkıntısının olmadığını gördük. Kendisi şu anda evinde dinleniyor.” 
Geçirdiği kazanın ardından felç olma riskiyle karşı karşıya kalan Arif Yılmaz, yakınlarının kendisini acilen Acıbadem Eskişehir Hastanesi'ne getirdiklerini ve yapılan ameliyatla hayatının kurtulduğunu belirterek, “Hocalarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben kendilerine çok güvendim, aklıma kötü düşünceleri getirmedim. Ameliyattan önce felç kalma riski bulunduğunu biliyordum. Ancak ameliyattan sonra kalkıp yürüyünce hem çok şaşırdım, hem çok sevindim. Allah kimseye sağlığını kaybettirmesin. Boynumu rahatça hareket ettirebiliyorum, bundan sonra kendime daha çok dikkat edeceğim” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim