Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Genel Cerrahi doktorlarından Opr. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar tarafından operasyonları gerçekleştirilen hastalara, iki ayrı metod uygulanarak kilo vermeleri hedefleniyor. İngiltere’nin Londra kentinden gelen 22 yaşında ve 155 kilo olan Salih Mohammed Ghanem isimli gencin geçirdiği Tüp Mide operasyonu ile, ilk üç ayda 30 kilo vermesi ve gelecek 1 yılda 35 kilo daha vererek toplamda 65-70 kilo vermesi hedefleniyor. Avusturalya’nın Mellborn şehrinden gelen Dilek Üzümcü ‘ye ise; kilo fazlalığı daha az olması sebebi ile Gastrik Balon uygulaması metodu ile midesine balon yerleştirerek ilk 6 ay içerisinde 15-20 kilo vermesi bekleniyor.

CERRAHİ MÜDAHALE

 Operasyonları gerçekleştiren Opr. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar yabancı hastalara uygulanan kalıcı kilo verme ile ilgili uygulamalara ilişkin şunları söyledi: “Günümüzde şişmanlığın diyet ve ilaçla tedavisi yeterli sonucu almaktan uzaktır. Medikal tedavi ile hastalar kilo verseler de hastaların yüzde 90-95 i, verdikleri kiloları 2-3 yıl içerisinde geri alırlar. Bu nedenle tıbbın gelişmiş olduğu ülkelerde cerrahi tedavi kalıcı tedavi olarak görülür ve son yıllarda sayısı hızla artmaktadır. Günümüzde yemek alımını kısıtlayıcı (gastrik Band-Kelepçe) veya kısıtlamaya ilave olarak yenilen yemeğin sindiriminide azaltıcı (Gastrik Bypas) operasyonu ön plandadır. Sleeve gastrektomi (Tüp Mide) son yıllarda uygulanan yemek alımını kısıtlayıcı bir diğer operasyondur.”

6 AYDA 20 KİLO

Avusturalyalı hasta Dilek Üzümcü için uygulanan metodu da anlatan Soğukpınar şunları söyledi: “Ameliyatsız bir metod olduğundan bu 3 ameliyatın içerisinde saymak mümkün değildir. Gastrik Balon uygulaması ameliyatsız bir işlemdir. Genellikle ileri derecede obez olmayan,  estetik amaçlı kilo vermek isteyenler için tercih edilen bir yöntemdir. 6 ay içerisinde kişinin 15-20 kilo vermesi beklenir. 6 ayın sonunda balon mideden çıkarılır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim