Kalça protezi ameliyatı, 50 yılı aşkın bir süredir uygulanan ve artık standart bir operasyon haline gelmiş bir ameliyattır. Bu ameliyat ile hedeflenen, hastanın hareket yeteneğini ağrı hissetmeyecek şekilde yeniden kazandırmaktır. Ameliyat sırasında kullanılan yapay eklemler, sürekli olarak geliştirilmiş ve doğal biçime en yakın şekle getirilmiş eklemlerdir. Kısacası Bursa kalça protezi ameliyatı ile hasar gören eklemler yerine doğal ekleme benzer yapay eklemler koyulur ve ağrısız hareket yeteneği sağlanır.

Kalça protezi ameliyatının başarılı ile sonuçlanması için pek çok faktör bulunmaktadır. Bunlar arasında en önemli olanlardan birisi, ameliyatı gerçekleştirecek olan hekimin tecrübesidir. Bu anlamda uzman tıbbi kadrosu ile güvenilir hizmet sunan Medicabil’i tercih edebilir, sağlığınızı uzman doktorlara emanet edebilirsiniz.

Kalça Protezi Ameliyatının Başarısını Etkileyen Faktörler

Kalça protezi ameliyatının başarılı bir şekilde sonuçlanmasının bazı faktörlere bağlı olduğundan bahsetmiştik. Bunların başında doktor seçimi yer alır. Protezin süresi düşünüldüğünde hastanın yaşı ve kilosunun önemi de ön plana çıkmaktadır. Bu doğrultuda 60-65 yaş altı hastalara kalça proteziameliyatı uygulanması önerilmez. Yine hastanın 95 kilonun üzerinde olması da tercih edilen bir durum değildir. Ayrıca ameliyat kararı alınmasında hastanın ağrısı büyük önem taşımaktadır. Genç ya da kilolu hastalarda hayat kalitesini etkileyen ağrılar söz konusuysa ve diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadıysa kalça protezi ameliyatı kararı alınabilir.

Kalça protezi ameliyatının başarı ile sonuçlanması için hastaya uygun protez seçimi de büyük önem taşımaktadır. Yine olası komplikasyonların bilinmesi de önemlidir. Çünkü ameliyat sonrasında kan kaybı yaşanmaktadır. İyi bir ameliyat sonrasında dahi 1-2 ünite kan verilmesi gerekebilir. Buna karşı önlem alınmalıdır. Yine enfeksiyon riskine karşı ameliyat öncesinden antibiyotik tedavisine başlanmalıdır.

Tüm bunların yanında iyi bir cerrahi deneyim, kalça protezi ameliyatının başarı ile sonuçlanmasını sağlayacaktır. Protez cerrahisi ortopedi alanının en üst düzey ameliyat grubundan biridir. Yolunda giden bir ameliyatı her ortopedist sorunsuz sonuçlandırabilir. Fakat ameliyat sırasında planlanandan farklı bir durumun gerçekleşmesi halinde ve bir komplikasyon geliştiğinde ortopedistin deneyimi büyük önem taşır. Bu doğrultuda sağlığınızı riske atmak istemiyorsanız Özel Medicabil Hastanesi’ni tercih edebilir, uzman doktorlardan güvenilir hizmet almanın farkını yaşayabilirsiniz.

Detaylar İçin; https://www.medicabil.com/blogDetay.aspx?yNo=65

Editör: TE Bilişim