Her zaman birçok kişi tarafından tercih edilen burun estetiği, görünüm de estetik olarak güzel bir duruş hazırlar. Her kadının ve erkeklerin dahi günümüzde tercih ettiği bir uygulamadır. Beklentileri en iyi şekilde karşılayan estetik operasyonlar, birçok kişi tarafından yaptırılmaktadır. Burun Estetiği solunum yetersizliği olan hastalar için de önemli bir ameliyattır.

Bazı hastalarda meydana getirdiği solunum yolu azlığı için tercih edilir. Ameliyat sonrası hasta rahat bir nefes alabilmektedir. Bu sebeple de burun estetiği fiyatları da önemsenmesi gereken bir durumdur. Diğer ameliyatlara göre oldukça zordur. Bu durum sebebi ile de tercih edilme sebepleri değişim gösterir. Burun Estetiği birçok çeşide ayrılmaktadır. Kişinin rahatsız olduğu konu ile ilgili olması da her hastanın farklı kategoride değerlendirilmesini sağlar.

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği görünüm olarak kemerli, küçük veya aşağı sarkan bir yapıya sahip olan burunların, operasyon ile düzeltme işlemi yatırılmasına denir. Her zaman birçok kişi tarafından tercih edilen bir estetik ameliyat çeşididir.

Görünüm olarak kişiyi değiştiren ve istediği şekli veren hekimler sayesinde psikolojik olarak da kişinin memnun kalmasını sağlar. Beklentiyi en iyi şekilde karşılayan bir ameliyattır.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Burun estetiği yapılacak alanlar oldukça fazladır. Örneğin genetik oluşan Burun yamukluğu gibi sebepler dışında bir de iç kemikte eğrilik mevcut olabilir. Burun kemerlerinden görünüm değişebilir. Bu sebeple de birçok yöntem ile Rinoplasti ameliyatı yapılmaktadır. Burun estetiği fiyatları da oldukça uygun olarak bilinir.

Fakat her ameliyat farklı olduğu için birçok sebebe bağlı olarak gerçekleşebilir. Her zaman zor bir ameliyat olarak bilinmelidir. Çünkü kemik alınması, kıkırdak veya burun kaldırma ameliyatı gerçekleşebilir. Her bir ameliyat kendi başına ciddiye alınması gereken bir ameliyattır. Kişilerde gelişen duruş bozukluğu, gereğinden fazla büyüklük veya küçüklük, kemerli burunlar için daha fazla tercih edilir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği yöntemleri oldukça fazladır. Birçok kullanılan uygulama mevcutken, beklentileri karşılayan simetri düzenlemeden Burun kaldırma ameliyatlarında kadar birçok ameliyat gerçekleşir. Bu sebeple de belirlenen yöntemler oldukça önemlidir. Uygulama aşamaları ve tercihler aşağıda verilmiştir

  • Yapısal ya da redüksiyon rinoplasti
  • Koruyucu rinoplasti
  • Tiprinoplasti

Yukarıda verilen Burun estetiğinde yöntem çeşitleri oldukça önemlidir.

Burun Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Burun Ameliyatı uygulaması için kişilerde fizyolojik bozukluk veya estetik anlamda burunda beğenilme e gibi etkenler oldukça etkilidir. Bu sebeple de ameliyat için uygulama sebepleri arasındadır. Birde şekil bozukluklarının yanında nefes darlığı da oluşabilmektedir. Araştırma yapılırken burun ameliyatı fiyatları da araştırılmalıdır.

Ameliyat olabilmek için geçerli sebeplerin olması ise çok önemlidir. Beklentileri en iyi şekilde karşılayan hekimler tarafından yapılması gereken ameliyat, steril bir ortamda olmalıdır. Burun ameliyatı fiyatları yapılan müdahaleye göre farklılıklar gösterebilir.

Burun Ameliyatı Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Burun ameliyatı fiyatları da ameliyat öncesi araştırılmalıdır. Çünkü dikkat edilmesi gereken konulardan bir diğerleri de şu detaylardır. Belirtilen detaylar aşağıda verilmiştir;

  • Ameliyat öncesi herhangi bir ilaç alımı yapılmamalıdır
  • Ameliyattan önce saunaya girilmemelidir
  • Ameliyattan önce kan testi yapılmalıdır, çünkü kan değerleri ameliyata etki yapmamalı
  • Yüzün ve ellerin anti bakteriyel sabunla yıkanması gereklidir

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyat sonrası dikkat edilecek detaylar oldukça önemlidir. Bu sebeple de aşağıda belirtilen detaylar dikkate alınmalıdır

  • Bir hafta boyunca 3 yastıkla uyumak gerekir
  • Ameliyattan sonra buz uygulaması şarttır
  • Sıcağa maruz kalmamak
  • Buruna darbe alınmamalıdır
  • Tansiyon düşürücü her şeyden kaçının

Burun Estetiği Fiyatları

Estetik denildiğinde akla gelen en önemli konulardan biri de ameliyat fiyatıdır. Operasyon ücretleri her konuda değişim gösterir. Bu sebeple de burun estetiği fiyatları aynı şekilde statik bir fiyata sahip değildir.


 

Editör: TE Bilişim