Burun Estetiği Vazgeçilmeziniz mi?

Son yılların popüler uygulamaları arasında yer alan estetik müdahaleler kimi zaman sağlık gerekçesi ile kimi zaman güzellik kaygısıyla yapılmakta en çok burun estetiği tercihi yapıldığı raporlanmaktadır.

 Sağlık gereksinimleri bir yana, güzelliğe olan bakış açısı, daha genç görünmek ve popüler akıma uymak için farklı tercihlerle yapılan estetik operasyonların uzmanlar tarafından gerekli hijyen koşullarında yapılması ise en önemli gereklilik. Burun estetiği fiyatları ise estetik yaptıracakların öncelik tanıdığı işlem olan burun operasyonları için sıklıkla araştırılmakta.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Plastik cerrahinin sıklıkla kullandığı, burnu fonksiyonel ve estetik açıdan yeniden yapılandıran rinoplasti işlemi açık ve kapalı rinoplasti olarak farklı seçeneklerde gerçekleştirilmektedir. Burnun fonksiyonel olarak işlevini yerine getiremediği durumlarda zorunlu bir ameliyat olarak karşımıza çıktığı gibi sadece estetik amaçlı uygulamaları da vardır.

Estetik uygulamalarda ergenlik dönemini tamamlamış olmak, genel sağlık durumunun operasyona olanak vermesi, ağır psikolojik sorunu olmamak gibi değişkenler de hastanın estetik talebi uzman hekim tarafından değerlendirilerek uygunluğu kesinleştirilir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği uygulamalarında; açık ve kapalı rinoplasti, piezo, tip plasti, sekonder, lazer ve profiloplasti gibi farklı yöntemleri bulunmaktadır. Açık burun ameliyatlarının yerini kapalı ve daha konforlu tekniklerin alması teknolojinin bir getiridir. Her yöntem kendi avantajımı beraberinde taşıdığı gibi dezavantaj ve risk açısından minimize edilmiş durumlar taşır. Burun üzerinde yapılacak değişikliğe bağlı olarak hekim tarafından tercih edilecek ve sunulacak estetik yöntemleri içinde burun estetiği fiyatları da farklılık gösterir.

Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği ihtiyacı duyulan her durum için rinoplasti operasyonları yapılabilir. Kemik gelişiminin tamamlanmış olması öncelikli uygulama kriteridir. Solunuma teşkil eden durumlarının giderilmesi gibi öncelikli fonksiyonel değerlendirme yapılması sonrasında estetik formun hizalanması ve iyileştirmesine ihtiyaç duyan kadın ve erkek herkes için uygun ameliyatlardır. Burun estetiği fiyatları yapılacak işlemlere göre değişebilir.

Kişinin genel sağlık durumunun, kullandığı ilaçların, kronik hastalık durumunun, alerji, kan pıhtılaşma sorunu olup olmadığı gibi verilerin değerlendirilmesi sonrası uygu bulunan her adaya rinoplasti uygulanabilir.

Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetiği olmak için genel sağlık durumunun uygunluğunun değerlendirilmesi akabinde, burunun kemerli ve uzun yapısı, burun deliklerinin asimetrikliği, burun ucunda ki düşüklük, yüz ile orantısının sıkıntılı gözüktüğü durumlarda burun estetiği yapılabilir.

Sağlık sorunlarından başlıca solunum yolunu tıkayan ve nefes almayı güçleştiren burun içi kıkırdak yapısı, travma sonrası kırılmış burunlar gibi zorunlu hallerde de hem sağlığı iyileştirmek hem de görüntüyü tercih edilen doğrultuda değiştirmek mümkündür. Bunun için doktor ve burun estetiği fiyatları çok iyi araştırılmalıdır.

Burun Estetiği Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Rinoplasti yaptırmadan önce ani gelişecebilecek enfeksiyon durumlarının değerlendirilmesi, nezle gibi hastalıkların olmaması önemlidir. Doğum kontrol hapı ya da kan sulandırıcı gibi ilaçlar, vitamin ya da bitkisel takviyeler ameliyattan belirli bir süre öncesinde kullanılmaması gerekir. Mevcut ilaç kullanımları, sigara ve alkol kullanımı hakkında doktor bilgilendirilmeli ve gereken süre boyunca kullanım durdurulmalıdır.

Ameliyat öncesinde 8 saatlik bir açlık süresi olması gerekir. Ameliyata stres altında girmek, yorgun ve uykusuz girmek bağışıklık sistemini baskılayan faktörlerdendir. Burun estetiği öncesinde genel sağlığı destekleyici beslenme, uyku düzeni gibi yaşam koşullarının iyileştirilmesi, ılık bir duş alarak stresin azaltılması, erkeklerin traş olarak operasyona gelmeleri işlem öncesi dikkat edilecek konulardandır.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Rinoplasti işlemi tamamlanmış hastaların iki-üç günlük istirahat süresine dikkat etmeleri gerekir. Başı çok oynatmadan, aşağı doğru eğime maruz bırakmamaları, buz uygulamaları ile şişlikleri rahatlatmaları, dikiş var ise temizliğinin ya da tampon değişiminin hekim tarafından yapılması ya da tarife uygun şekilde yapılması, burun ucuna ellenmemesi dikkat edilecek hususlar arasındadır. Mimik kullanımından kaçınmak, gözlük kullanmamak ve güneş ışığına maruz kalmamak ise ilk aylarda dikkat edilmesi gerekeneler arasındadır.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun estetiği için fiyat ölçütü operasyonun hangi temel amaca dayandığı ve kullanılacak yöntem ile ilgili olduğu kadar tercih edilen sağlık merkezinin fiyatlandırmasına da dayanır. Devlet ödenekleri burun ameliyatlarında sadece fonksiyonel operasyonlara yönelik olup estetik müdahalelerin karşılığı bulunmamaktadır. Burun estetiği fiyatları işlem çeşitliliğine göre yükselebiliyor.

https://www.mehmetemredinc.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Editör: TE Bilişim