Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Tabibi Mehmet Selçuk Özbek diş tedavisinde çığır açan çalışmalara imza attı.
Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Tabibi Mehmet Selçuk Özbek, hastane ve bölgede ilklere imza atarak pulpa ne...krozu, periapikal lezyonu olan dişlerde ve en az üç ay endodontik tedavinin başarısız olduğu durumlarda diode lazeri (yumuşak doku lazeri) kullanarak hastaları güncel tedavi yöntemleri ile   tedavi ediyor. Özbek, diş apselerinde virüs varlığını gösteren ilk Türk araştırmacısı unvanını taşıyor.

Endodonti Uzmanı Dt. Mehmet Selçuk Özbek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde yaptığı çalışmalar ve uyguladığı tedavi yöntemleri ile takdir topluyor. Hastanede ve bölgede ilklere imza atan Özbek, pulpa nekrozu, periapikal lezyonu olan dişlerde ve en az üç ay endodontik tedavinin başarısız olduğu durumlarda diode lazeri (yumuşak doku lazeri) kullanarak hastalara güncel tedavi yöntemleri uyguluyor. Diş apselerinde virüs varlığını gösteren ilk Türk araştırmacı unvanını da taşıyan Özbek, lazer ile dişeti ameliyatları ve derin dişeti temizliği ile hastaların beğeni memnuniyetini kazanmış durumda. Akademik çalışmaları ile de dikkat çeken Özbek’in, moleküler genetik yöntemler ve bakteriyel DNA üzerine birçok yurtdışı araştırma makalesi de bulunuyor. Dt. Özbek’in 2010 yılında hazırladığı bilimsel makalesi BioMedLib tarafından en iyi 20 makaleden biri olarak seçildi.

Öte yandan Dt.Özbek’i ziyaret eden Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen Şube Başkanı Abdülbaki Tekin kendisini tebrik ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı
Editör: TE Bilişim