Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, her türlü görüşe sahip kamu çalışanlarının eylemlere katılma hakkının olduğunu söyledi.
Başkan Yılmaz, Berkin Elvan’nın ölümünden sonra eylemlere katıldığı gerekçesiyle Eskişehir Tabip Odası ve SES Eskişehir Şubesi seçilmiş kurullarında yer alan Kalp Damar Cerrahı, Dr Muharrem Şenel hakkında Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin talebiyle Yunus Emre Devlet Hastanesi Yönetimi tarafından soruşturma açıldığını belirtti.
 
Soruşturmanın Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yazı ve belgelere dayanılarak yapıldığını ifade eden Yılmaz, “Kamu çalışanlarının bu tür eylemlere katılmalarının en demokratik hakları olduğunu belirten birçok mahkeme kararı bulunmaktadır. Dr. Muharrem Şenel’e Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yönelttiği soruların bir kamu hastanesi yöneticisini ilgilendiren yanı bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.
 
Kamu çalışanının eylemlere katıldığına herkesin tanık olduğunu kaydeden Dr. Yılmaz, “Bu eylemlere katılmak hangi görüşten olursa olsun tüm kamu çalışanlarının hakkıdır. Bu eylemlerde olay çıktı diye, hiç ilgisi olmayan birisini yargılamak ve soruşturmak durumdan vazife çıkarmaktır. Dr. Muharrem Şenel, Berkin Elvan eylemine katılarak en demokratik ve insani görevini yerine getirmiştir” dedi. Yönetilen soruların soruşturma aşamasında emniyetin, yargılama aşamasında da yargının yönelteceği türden sorular olduğunu dile getiren Başkan, Yunus Emre Devlet Hastanesi Yönetimi’nin bu soruşturma ile kendini yargının yerine koyduğunu söyledi.
 
Editör: TE Bilişim