Dişler yüzün ifadesini değiştiren organlardır. Sağlıkla ışıldayan ve çene kemiği üzerine düzgün yerleşen dişler estetik olarak güzel bir görüntü oluşturur. diş hekimliği alanında en çok rağbet gören branşlardan biridir. Diş beyazlatmadan gülüş tasarımına kadar bir çok işlem diş estetiği alanında yapılır. Klinik diş fonksiyonlarını koruyarak estetik uygulamaları yapar. Diş kaybını minimum seviyede tutmak diş sağlığı için çok önemlidir. Yeni çıkan uygulamalar diş hekimleri tarafından uygun cihazlar ile yapılır. Diş fonksiyonları sürdürülür ve estetik olarak güzel bir görünüme kavuşmanız sağlanır.

Diş Beyazlatma

Dişler zaman içinde sararabilir ve canlılığını kaybedebilir. Asitli gıdalar, sigara kullanımı, düzensiz yapılan diş bakımı dişlerde sararmaya neden olabilir. Diş beyazlatma evde kendinizin yapacağı bir uygulama değildir. Evde yapılan bazı uygulamalarda diş minesi zarar görebilir. Diş beyazlatma için profesyonel yardım almanız diş sağlığı için çok önemlidir. Klinikte diş beyazlatma modern cihazlarla yapılır. Kemik renginiz sarı değilse yüzde yüz başarılı sonuç alırsınız. Diş beyazlatma yapılırken diş taşları ve tartar da temizlenir.

Gülüş Tasarımı

Gülüş tasarımı son zamanlarda sıkça duyulan bir kavramdır. Gülümsemek kişinin öz güvenini geliştiren ve karşı tarafa pozitif enerji veren bir kavramdır. Dişlerin muntazam ve ışıltılı olması gülümsemeyi doğrudan etkiler. Gülüş tasarımı estetik diş hekimliğinde çok fazla yapılan uygulamalardan biridir. Klinikte dişlerin durumu değerlendirilir ve kişinin yüzüne en uygun olan gülüş tasarımı planlanır. Görünen diş etlerine müdahale edilerek diş etlerinin bir miktarı kesilir ve diş boyları uzatılır. Çürükler temizlenerek lamina uygulamaları ile dişler daha ışıltılı bir görünüme kavuşturulur. Ön dişlerin diğer dişlerden bir tık daha önde olması daha estetik bir görüntüye neden olur. Klinikte yapılan her tedavi kişiye özel olarak ekip tarafından planlanır ve uygulanır. Artık gülerken elinizle ağzınızı kapatmayacak ve gülümsemenin tadını sonuna kadar yaşayacaksınız.

Bonding Uygulaması

Bonding uygulaması dişe zarar vermeden ve diş dokusu kaybı yaşanmadan diş yüzeyinin bazı malzemeler ile kaplanması işlemidir. Kırık, çarpık, renk değiştirmiş dişlere sahip olanlar bu yöntemler ile daha rahat ve konforlu gülümseme yakalayabilirler. Diş yüzeyine dokunulmaz yada minimum oranda diş dokusu alınır. Kullanılan malzeme kaliteli malzeme olduğu için ışığı iyi yansıtır. Dişlerin çene üzerindeki duruşu, kişinin gülümsemesi kişiye özel olarak değerlendirilir ve yine kişiye özel tasarım yapılır. Diş estetiği ve uygulamaları hakkında bilgi almak için  sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim