Dişlerde eksilme, yamukluk veya çarpıklık sebebini ile bu problemleri gidermek için kişiler hastaneye başvurarak bu problemin çözülmesini isterler. Bu problemler genelde diş telleri ile çözülmektedir. Birçok kişi diş tellerinin fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İster çocuk isterse yetişkin diş tellerini taktırabilir. Bu ortodonti tedavisi ile mümkündür. Diş teli fiyatları 2020 birçok sebebe bağlı olarak değişiklik göstermektedir.  Bu diş telinin malzemesinin kalitesine bağlı olarak ve diş teli çeşidine göredir.

İnsanlar birçok sebep bağlı olarak diş teli taktırmak isterler. Bunlar güzel dişlere sahip olmak istemeleridir ve yaşlarının belli bir yaşa gelmeden dişlerinin düzelmesidir. Çünkü belli bir yaştan sonra diş telleri takılsa bile dişlerde düzelme meydana gelmeyecektir. Bunun için birçok kişi yaşı geçmeden diş teli tedavisini yaptırmaktadır. Diş teli fiyatları; diş telinin modeline, diş telinde kullanılacak malzemeye ve ağzınızın yapısına göre değişiklik göstermektedir. Genelde metal diş telleri tercih edilir. Çünkü bu diş tellerinin tedavi süreci 6-9 ay arasındadır. Diğer diş telleri ise biraz daha uzun zaman sonra etkisini göstermeye başlayacaktır. Diş tellerinin fiyatı ortalama 3000-7000 arasında değişmektedir. Fakat bu tam anlamı ile muayeneden sonra netleşecektir.

Diş telleri dişleri yamuk olan kişilerin tercih ettiği bir tedavisidir. Şeffaf diş teli ise diş telinin görüntüsünden en az derece rahatsız olmak isteyenler için tercih edilen bir çeşittir. Yamuk bir yapıya sahip olan dişler bu tedavinin sonunda inci gibi dizileceklerdir. Diş tellerinin birçok çeşidi vardır. Şeffaf olan diş teli dışarıdan başkası bakıldığında asla görünmez ve dikkat çekmez. Fakat metal diş teli ise dışarıdan gözükmektedir.  Fakat metal diş telininde avantajı tedavi sürecinin kısa olmasıdır. Tedavi sürecinin sonunda genel olarak iyi sonuç alınmaktadır. Diğer çeşitlerinde ise uzun süren tedavinin sonucunda iyi sonuç alınacaktır. Diş telleri fiyatları bu çeşitlere göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda sadece çeşitlerine göre değil kalitesine göre de fiyatı değişmektedir. Fiyatlarını tam olarak öğrenmek için mutlaka bir hekime gidilmeli ve öncelikle muayene olunmalıdır. Çünkü fiyatlar çene yapısına ve dişlerin yapısına göre de değişiklik göstermektedir. Eğer çift çeneye sahip iseniz diş tellerinin fiyatı daha fazla olacaktır.

Kaynak: https://www.periodent.net/

Editör: TE Bilişim