Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin Sendika binasında açıklamalarda bulundu.

 

Sağlık-Sen’in özelde sağlık ve sosyal çalışanlarını, genelde ise tüm toplumun sorunlarını sahiplenmiş olduğunu dile getiren Tekin, “Sendikamız, aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık diyerek, abartıdan ve sahte vaatlerden uzak durmuş, bugüne kadar vaat ettiği çağdaş ve üretken sendikacılık adına önemli kazanımlar elde etmiştir” şeklinde konuştu.

 

EN ÖNEMLİ MESELE EK ÖDEMELERİN EMEKLİLİĞE YANSITILMASI

 

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve çalışanların ekonomik ve özlük hakları konusunda yoğun bir çaba çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Sağlık-Sen Şube Başkanı, “Elde ettiğimiz kazanımlar  çabalarımızı daha da artırmaya teşvik etmektedir. Sağlık-Sen olarak gündemimizdeki en önemli mesele ve talebimiz ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve tüm bölümlere lisans tamamlanın verilmesidir. Sağlık-Sen Eskişehir şubesi olarak hiçbir zaman biz ve diğerleri anlayışına prim vermedik. Haftanın bir günü yaz kış demeden bütün ilçelerimizdeki sağlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettik” dedi.

 

4 YILDIR YETKİLİ SENDİKAYIZ

 

Bu gün itibarıyla Eskişehir de 4 yıldır yetkili sendika olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Tekin,“Bizler sendikacılığa gönül verdik, başarılı bir yönetim sergiledik. Tüm sağlık çalışanları ile tek vücut olduk. Bundan sonraki süreçte tek hedefimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu bayrağı daha yükseklere taşıyarak, tüm sağlık çalışanlarına kulak veren sağlık iş kolunda Sağlık-Sen’in farkını ortaya koymak olacaktır” ifadelerini kullandı.


SAĞLIK ÇALIŞANLARINA GEREKLİ DEĞER KAZANDIRILMALI

 

Tekin, “Yeryüzünde güçlü olabilmenin tek yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir. Zaman ve mekân sınırı tanımadan, gününü ve gecesini mesleğine adamış tüm Sağlık çalışanlarına gerekli değer ve statüyü kazandırmak, sendikacılıkta iyi örnek olmak, güzel bir çığır açmak ve insana hizmet parolasıyla hizmet etmek için yıllardan beri kendi kurumlarımızda var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında da haksızlık yapanın karşısında durmak; doğru bir şey yapanın da yanında olmak bizim şaşmaz değerlerimizden olmuştur” dedi.


 4 yıl önce 982 üyeyle aldıkları sendikayı bugün 3502 ulaştırdıklarını dile getiren Şube Başkan’ı Abdulbaki Tekin, “26 Ekimde yapılacak 4.olağan kongrenin Eskişehir’e ve teşkilata hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim