Eskişehir Kadınlar komisyonu üyeleri düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

 Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Kadınlar Komisyonunda tüm sağlık çalışanlarına pandemide göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı teşekkür ederek konuşmaya başladı. Köksal, sağlık çalışanlarının Pandemide artan iş yükünün üzerine okulların kreşlerin kapanması sebebiyle kadın sağlık çalışanlarının yükünün üzerine ayrıca bir yük oluştuğu buna rağmen bunun üstesinden gelen fedakar sağlık çalışanları olduğunu ifade etti. Köksal, “Sistemi ayakta tutan asıl gücün ne kanun ne yönetmelik tamamen fedakar kadın sağlık çalışanlarının vicdanıdır, emeğidir, fedakarlığıdır.

Sağlık çalışanları öncelikle kendi meslektaşlarımıza kendileri sahip çıkacak, meslektaşlarımıza öncelikle biz değer vereceğiz, bizler bu kutsal mesleği yüceltmek için yine biz mücadele edeceğiz. Bugün hala bu iş gücümüze rağmen sağlık çalışanı kendi hastalıkları için bile bir önceliği yok. Bir an önce yasal bir düzenlemeyle bu önceliği tüm sağlık çalışanlarımızı kapsayacak şekilde çözülmesini talep ediyoruz.

2022-2023 toplu sözleşme ile ilgili olarak alanda birçok sağlık çalışanının döner sermayeden faydalanamadığı bu anlamda sabit döner sermayenin %20 artışı birçok çalışanımızın sigortası olmuştur. Sağlık bakanımızın birkaç gün önce sabit ödemelerin genel bütçeye aktarılması çalışmalarını başlatıldığının müjdesi verdi. Bu nedemek birçok sağlık çalışanımıza dağıtılabilir döner sermaye miktarındaki artıştan dolayı pastadan daha büyük bir pay alma şansı doğacaktır.

Sağlık çalışanları 3600 ek göstergeye bu toplu sözleşme süresinde ulaşacaklarının müjdesini veriyorum.

Her zaman Sağlık Çalışanlarının yanındayız.

   Bu anlamda hukuksal anlamda her zaman destek sağlıyoruz”dedi.

  Köksal misafir olarak programa katılan Avukat Ayşe Fert Dökmeci ile ilgili olarak yönetimde olduğumuz süre boyunca desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Program sonunda Hasan Hüseyin Köksal en büyük güçlerinin kadın sağlık çalışanları olduğunu belirterek, tüm kadın çalışanlara ayrı ayrı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim