Özel Ümit Hastanesi, artık akupunktur ünitesi ile de hastalarına hizmet veriyor.
Özel Ümit Hastanesi, son yıllarda oldukça popüler bir yöntem olan akupunktur ünitesi ile hastalarına alternatif tedavi imkanı sağlayacak. Özel Ümit Hastanesi’nde kurulan akupunktur ünitesinde görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Emelnur Güney, akupunkturun pek çok hastalıkta bir tedavi seçeneği olarak uygulanabildiğini, ayrıca mevcut tedavilere de destek olduğunu belirtti.
Dr.Güney, "Akupunktur kelimesi latince kökenli acus (iğne) ve puncture (delme) kelimelerinin birleşimidir. Akupunktur noktalarına saç teli kadar ince ve acı vermeyen iğneler ile yapılan bir tedavi şeklidir. 5 bin yıldır uygulanan ve etkinliği bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış ayrıca Dünya Sağlık Örgütünün de kabul ettiği güvenilir bir tedavi şeklidir" dedi
Akupunktur tedavisinin öneminden söz eden Güney, konuyla ilgili şunları söyledi ;
"Hastalıkların pek çoğunun kökeninde yatan ana sorun, vücudumuzun genel enerji dengesinin, otonomik sinir sistemi fonksiyonlarının bozulması, bağışıklık sistemimizin çökmesi ya da aşırı aktif hale gelmesi, kuvvet kaybı gibi nedenlerdir. Vücudun ana mekanizmaları bozulduğunda insanlarda değişik değişik hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Diyabet, hipertansiyon, romatizmal hastalıklar, ağrılar, stres, depresyon, aşırı yeme isteği, sigara arzusu gibi geniş spektrumlu pek çok klinik tablo ortaya çıkabilmektedir. Akupunktur, hastalıkların temelinde yatan çekirdek soruna müdahale ederek hastalıkları tedavi ettiği gibi ayrıca hastanın almakta olduğu diğer tedavilerin de etkinliğini arttırmakta ve ayrıca kişinin yaşam direncini kıran ağrı duygusunu da önlemektedir."
Akupunkturun önemine değinen Güney, "Günümüzde batı tıbbıyla açıklanamayan ve hastayı kapı kapı dolaştıran ve bilinçsizce fazla ilaç kullanmasına neden olan pek çok hastalıkta da akupunkturun önemli olduğunu vurguladı. Akupunkturun bilimsel deneylerle kanıtlanmış analjezik (ağrı kesici), homeostatik (otonom sinir sistemini dengeleyici), immüniteyi arttiran (bağışıklık sistemini güçlendirici), sedatif (sakinleştirici) etkileriyle her türlü hastalıkta önemli bir tedavi yöntemidir. Akupunktur ile obezite (şişmanlık), ağrı tedavisi,(migren, bel ,boyun ,omuz ,siyatik) infertilite (kısırlık),ağrılı ve ya düzensiz adet görme, hipertansiyon, diyabet romatizmal ve alerjik hastalıklar ,reflü, gastrit, kabızlık ,stres ve depresyon ,astım, bronşit, guatr, yüz felci kas hastalıkları, uyku bozuklukları, kronik yorgunluk,aşırı terleme ,el ayak üşüme yanma gibi pek çok hastalıklarda akupunktur uygulanmaktadır ,mevcut tedavilere de destek olmaktadır" şeklinde bilgi verdi.
Editör: TE Bilişim