GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de düzenlenen Sağlık Festivali, Valilik Meydanı’nda gerçekleşen törenle açıldı. 
Eskişehir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen festivalin açılış konuşmasını yapan Vali Güngör Azim Tuna, sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birinin sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğunu söyledi. Etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğunu kaydeden Vali Tuna, “Sağlık Festivali, sağlık hizmetleri veren kurumlarla vatandaşlarımızı bir araya getirerek, hizmet kalitesindeki değişim ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmayı hedeflemektedir” diye konuştu.
Ardından konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi ile birlikte fiziki ortamı daha iyi, daha modern ortamlarda Eskişehirlilere hizmet verileceğini aktardı.
İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu ise, sağlık sisteminde 2003 yılında başlatılan 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' ile sağlık hizmetlerinde sorunların çözümü noktasında dev adımlar atıldığını belirtti.
Konuşmaları ardından protokol üyeleri, Valilik Meydanı’na açılan çeşitli stantları gezerek, yetkililerde bilgi aldılar.
Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı judo, karate, güreş ve jimnastik sporcularının gösterileri ile devam etti.
Törene Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Fidan ve çok davetliler katıldı.
Editör: TE Bilişim