Eskişehir’de önemli bir eksiği kapatacak olan İpek Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açıldı. Biz de İpek Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Periodontoloji Uzmanı Uzm. Dr. Dt. Hanifi İpek ile yeni poliklinikte verilen hizmetleri konuştuk.

Öncelikle sizi biraz yakından tanıyabilir miyiz?

Merhabalar. Memur bir baba ve öğretmen bir annenin ilk çocuklarıyım. Çocukluğum ve lise dönemim Yozgat merkezde geçti. Benden küçük elektrik elektronik mühendisi bir kardeşim var. Eşim Ortodonti Uzmanı Burçin İpek ile polikliniğimizde beraber çalışıyoruz. Bir kız ve bir erkek iki çocuğumuz var.

Bu mesleği seçmeye nasıl karar verdiniz? Mesleğe ne zaman ve nasıl başladınız?

Diş hekimliğini meslek olarak seçme nedenim aslında biraz ilginç. Diş alanında tedavi görmek isteyen hastaların çoğu artık uzmanlık gerektirecek kadar bilgi ve tecrübe talep etmekteler. Bundan yıllar önce yaşadığım şehirde ortodonti uzmanı olmadığı için biz de bu gereksinim doğrultusunda babamla yıllarca her ay Ankara’ya seyahat etmek zorunda kaldık. Belki de bu sebeple hayalim olan diş hekimliği mesleğini, üniversite sınavına ilk girdiğim yıl Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanarak gerçekleştirme şansına kavuştum.

2001 yılında başlayan eğitim hayatımı, diş hekimi unvanının bana yeterli gelmeyeceğini düşündüğüm için uzmanlık programı ile tamamladım ve 2011 yılında Periodontoloji yani Dişeti Hastalıkları Uzmanı oldum.

Mesleğinizin en sevdiğiniz ve en zorlandığınız yönleri nelerdir?

İnsanın kendini mutlu hissetmesinin en önemli yolarından biri, icra ettiği mesleği aracılığı ile topluma yaptığı katkıdan dolayı takdir kazanmasıdır. Biz de bu takdiri, mesleki tecrübe ve hekimlik sanatımızın harmanlanmasından kazanıyoruz. Mesleğimizi yaparken bizi en çok mutlu eden budur. Zorlayıcı yönleri de var elbette. Zaten diş hekimliği eğitiminin başından sonuna zorlayıcı bir süreçten geçmek zorundasınız ve geçtiğiniz sürecin sonunda da meslek hayatına atılırsınız. Bu süreçlerin kısmen kendi içlerinde sıkıntılı yönleri de vardır elbette ama işini seven insanlar bu tip durumları avantaja çevirmeyi iyi bilmelidirler.

İsmet İnönü Caddesi’nde yeni ve oldukça kapsamlı özel klinik açtınız. Bu süreçten söz eder misiniz?

Aslında klinisyenlik bizim için yeni değil. Eşim Ortodonti Uzmanı Burçin İpek ile Doktorlar Caddesi’nde 6 yıldır çalıştığımız muayenehanemiz vardı. İhtiyacımız olan ekipmanı ve gerekli olduğunu düşündüğümüz hekim kadromuzu bu bölgede faaliyete geçiremeyeceğimizi anladık. Kısacası Eskişehir’in gelişen ve büyüyen yüzüne yakışır bir hizmet vermek istedik. Bu düşüncelerle polikliniğimizi açıp hedefimizi büyüttük. Hem daha profesyonel çalışmak hem de hayal ettiğimiz kliniğe kavuşmak adına böyle bir girişimde bulunduk.

PROFESYONEL EKİP İLE PROFESYONEL HİZMET

Polikliniğinizde hangi alanlarda ve kaç kişilik bir ekip ile hizmet veriyorsunuz?

Polikliniğimizde klinik şartlarında yapılabilecek tüm diş hekimliği faaliyetleri yapılabilmektedir. Ortodonti, dişeti hastalıkları ve cerrahileri, implant ve gömülü diş cerrahileri, pedodonti yani çocuk diş hekimliği ve diğer tüm diş hekimliği alanlarında, 3 uzman, 1 pratisyen diş hekimi ve 5 klinik asistanı olarak toplamda 9 kişilik bir ekiple hizmet vermekteyiz.

Kliniğinizde yapılan tedavi yöntemleri hakkında bilgi verir misiniz?

Öncelikle biz polikliniğimizi açarken 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği, bir ailenin yeni doğan bebeğinden tutun da en yaşlısına kadar, eksiksiz, diş konusunda gerekli olabilecek tüm hizmetleri en kalitelisinden verebilmeyi amaçladık. Ortodonti yani diş ve çene problemlerinin ortodontik aparey veya tellerle çözülmesi, implant tedavileri dâhil her türlü diş ve çene cerrahisi ile ilgili işlemler, estetik protetik çözümler, gülüş tasarımları ve uygulamaları, dişeti hastalıkları ve cerrahileri, diş taşı temizliği ve ışık ile beyazlatma işlemleri, dolgu, kanal tedavisi, çocuk diş hekimliği ile ilgili tüm uygulamalar alanımız içine girmektedir.

Eskişehir’de büyük bir ihtiyacı karşıladığınızı düşünüyor musunuz?

Polikliniğimiz Eskişehir merkezde, 370 metrekare alanda 6 ünite ve 3 röntgen cihazını kapsayacak şekilde oluşturuldu. Engelli hastalar da dâhil olmak üzere tüm halkımızın rahat şekilde ulaşım sağlayabileceği, iç mekân ve tasarım açısından konfordan da ödün vermeyecek şekilde mimarisi planlandı. Bu bağlamda, yeri, imkânları ve hekim kadrosu açısından Eskişehir’e katkı sağlayacağımızdan şüphemiz yok.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İpek Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni bu platformda bana anlatma fırsatı sunduğunuz için teşekkürlerimi sunuyorum

Editör: TE Bilişim