Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, ESOGÜ Tıp Fakültesi çalışanlarının yaşadığı sorunlar hakkında konuştu. Kararman, “Tıp Fakültesi Hastanemizde sağlık çalışanlarının uğradığı haksızlıklar ve yapılan eziyetler tahammül edilemez bir boyuta ulaşmıştır. Bugün doktorundan hemşiresine, ebesinden sağlık teknikerine, memurundan hizmetlisine kadar tüm çalışanlar sıkıntı içerisindedir” dedi.

Yaşanan sorunlardan söz eden Kararman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanemizde yaşanan sorunların başında yetersiz istihdam ve personel eksikliği gelmektedir. Yeterli İstihdam için gerekli çalışmaların yapılmaması sonucunda gittikçe personel eksikliği artmaktadır. Bunun sonucunda da iş yükü artık katlanılmaz bir haldedir. Personel istihdamı yerine mevcut personelin iş yükünün arttırılması yolu tercih edilerek çalışanlara açıkça eziyet edilmekte ve çalışma ortamı köle hayatına dönüştürülmektedir. İş yükü sürekli artmakta fakat ne hikmetse çalışanın bu yoğun tempodan alması gereken hakkı ise artmadığı gibi giderek azalmaya başlamıştır. Bugün performans ücretleri ne yazık ki adeta sıfırlanmıştır. Çalışanlar sabit ek ödemeye mahkum hale getirilmiştir. Çalışanın hakkı, alın terinin karşılığının verilmemesini kabul etmiyoruz. Biz döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması için yoğun bir çaba harcarken burada var olan hakkımızın verilmemesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun mantıklı bir izahı da yoktur. Şöyle ki zaten hakkaniyetle dağıtılmayan performanslar, hakkı olmadığı halde hastane dışında çalışan bazı kesimlere dağıtılmaktır. Bu haksızlığın bir an evvel düzeltilmesi ve sağlık çalışanının haklarının korunması, motivasyonu ve iş barışını sağlayacaktır. Bu hakkı olmadığı halde performans alanlar, sendika olarak takibimizdedir.Bu sorun kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.”

“Sorunlar ne yazık ki saymakla bitmiyor diyen Kararman, şöyle konuştu: “Angarya işler, görev sahası dışında çalıştırma gibi zalimliklerde sürüp gitmektedir. Bilim yuvası olan ve özgürlük ile sembolleşen üniversitelerde bu kadar zalimliğin ve çalışana eziyetin olması artık çalışanı canına tak ettirmiştir. Çalışanlar kan ağlamakta, her çalışanın mutlaka sorunu bulunmakta adeta çalışma hayatı zulüm düzenine dönüşmüş durumdadır. Çalışanlar tükenmişlik sendromuna yakalanmış, ümidin kaybedecek hale gelmişlerdir.  Tüm bunlar yaşanırken hala gözlerin kör, kulakların sağır olması ise işin sıkıntılı bir diğer tarafıdır. Sayın idareciler çalışanın sorununa çözüm üretmeyecekte, çalışma hayatını daha iyi bir seviyeye getirmeyeceklerde ne iş yapacaklardır.

Buradan özellikle ifade etmek istiyorum ki bizimkisi hak mücadelesidir. Bu mücadelede çelik gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman asla geri adım atmayacağız. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Zulme sessiz kalmayacak, Zalime susmayacak ve zorbaya teslim olmayacağız. Çalışanları hakkı için çalışacağız, çalışacağız ve hakkımızı alanlarda haykırmaya devam edeceğiz.”

                                                                                                      

Editör: TE Bilişim