Estetik ve plastik cerrahi uygulamaları, son dönemlerde hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilen işlemleri bünyesinde barındırır. Vücudunun görünüşünden memnun olmayan ya da çeşitli nedenlerden ötürü vücudunun istediği formda olmadığını düşünen bireyler, estetik ve plastik cerrahi uygulamaları kapsamında bulunan yöntemleri incelemektedir. Göğüs estetiği, saç ekimi, yüz estetiği başta olmak üzere pek çok uygulama; kişilerin istedikleri vücut yapısına ulaşmak adına tercih ettiği yöntemlerden bazılarıdır.

Bu uygulamaların her biri, alanında uzman ve deneyim sahibi kişiler tarafından yapılmak durumundadır. Aksi takdirde vücut üzerinde istenmeyen komplikasyonlar meydana gelebilmektedir. Ayrıca uygulamaların her birinde hasta sağlığı ön planda tutulmalı ve uygulamaların gerçekleştirilmesine engel durumların bulunup bulunmadığı tespit edilmelidir.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uygulamaları

Estetik ve plastik cerrahi uygulamaları kapsamına pek çok işlem girebilmektedir. Bunları genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralamak olanaklıdır:

·       Göğüs Estetiği: Meme Büyütme, Meme Küçültme, Meme Dikleştirme, Meme Yağ Enjeksiyonu, Ameliyatsız Meme Büyütme, Meme Başı Çöküklüğü, Jinekomasti.

·       Vücut Estetiği: Karın Germe, Kas Estetiği, Liposuction / Yağ Aldırma, Boyun Germe, Annelik Estetiği, Boyun Germe, Kol Germe, Vajina Estetiği, Bacak İçi Germe, Vajina Daraltma Estetiği, Labium Küçültme, Kızlık Zarı Dikimi.

·       Yüz Estetiği: Burun Estetiği, Burun Ucu Kaldırma, Revizyon Burun Estetiği, Yüz PRP, Yanak Yağı Aldırma Estetiği, Kepçe Kulak Estetiği, Alın Germe, Yüz Germe, Yüz Yağ Enjeksiyonu, Göz Kapağı Estetiği, Kaş Kaldırma.

·       Popo Estetiği: Popo Yağ Enjeksiyonu, Brezilya Popo Estetiği, Popo Estetiği.

Yukarıdaki gibi sıralanabilen uygulamaların her biri, estetik ve plastik cerrahi uygulamaları içerisinde değerlendirilebilmektedir. Her bir uygulamada gelişmiş teknolojik cihaz ve teknolojiler kullanılır.

Saç, Kaş ve Bıyık Ekimi

Saç ekimi, kaş ekimi, bıyık ve sakal ekimi, PRP saç tedavisi, kaş ekimi; son dönemlerde ağırlıklı olarak tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Özellikle kadınlar için kaş ekimi son derece önemlidir. Cılız hacimsiz görünen kaşların daha dolgun bir görünüm kazanmasını sağlayan kaş ekimi, gelişmiş cihazlar ile hijyenik bir ortamda yapılmaktadır. Ayrıca erkeklerin tercih sebebi olan saç, bıyık ve sakal ekimi; Milanoklinik.com tarafından kullanılan teknolojik ekipmanlarla gerçekleştirilmektedir.

Editör: TE Bilişim