HSMN ve Nöropati hastası 20 yaşındaki  Abdullah Tekin, Fizyomer Terapia’da 8 yıldır gördüğü tedavi ile sağlığına kavuştu. Vücudundaki tüm kas sistemini ilgilendiren ve zamanla hastanın yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesini zorlaştıran bir hastalıkla mücadele eden Tekin, yürüyememekten, hayatta kalamamaktan korkarken, bugün liseyi birinci bitirmenin ve İTÜ Uzay Mühendisliği bölümünü kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Fizyomer Terapia Kurucusu Dr. Türkan Tünerir ile uzun bir tedavi ve rehabilitasyon sürecinden geçerek, bir başarı öyküsünün kahramanı olan Abdullah Tekin yaşadıklarını anlattı.  İlk olarak 2 yaşındayken ailesinin yürüyüşündeki bozuklukları ve kısa süre yürüyerek yere düşmesini fark etmesi ile hastalığı ile tanışan Abdullah Tekin, 12 yaşından itibaren de fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavilerine başladı. Tedavisinin başarılı sonuçlar vermesinde Fizyomer ailesinin büyük katkıları olduğunu anlatan Tekin, şunları söyledi: “Hastalığıma konan HSMN (Herediter Sensory Motor Nöropati) ve Polonöropati teşhisi ile uzun yıllar tedavi gördüm, burası bir aile ortamı gibiydi, örneğin; okuldan çıkışta Fizyomer’e gelebilmemi sağlıyorlardı, servis vardı. Burada kahvaltımı yapıp bir yandan da ders çalışabiliyordum. Haftanın her günü geliyordum, sınav dönemimde sağolsunlar günleri, saatleri benim belirlememi sağladılar, boş saatlerime göre tedavi uyguluyorlardı. Fizyomer halden anlıyor gerçekten. Raporumun çıkmadığı dönemlerde tedavimin aksamaması için ücret ödemeden tedaviye aldılar.”

 

NELER BAŞARABİLECEKLERİNİN CANLI ÖRNEĞİ

 

Dr. Türkan Tünerir, Abdullah Tekin’in yaşam öyküsünün hastaların belli bir süre sürekli rehabilitasyon ile tedavi görünce sağlığına yeniden kavuşabileceğinin ve neler başarabileceğinin canlı bir örneği olduğunu belirtti.  Abdullah Tekin’in yaşadıklarının diğer benzer hastalara da örnek olmasını dilediğini söyleyen Dr. Türkan Tünerir, “Destek olunduğunda ve gerekli tedaviler uzmanlarca doğru ve uzun zamanlı uygulandığında başarı da geliyor” şeklinde konuştu. Fizyoterapistlerin tümünün kendi alanında uzman olduğunu aktaran Dr. Tünerir, “En iyilerin Fizyomer kadrosunda olmasına özen gösteriyoruz, Abdullah için uyguladığımız tedavi, fizik tedavinin yanı sıra sosyal da bir program oldu. Abdullah, tedaviye kitapları ve defterleri ile birlikte geliyordu, tedavi olurken ders çalışırdı. Biz ona uygun koşullarda tedavi sağlayarak; onun kendi potansiyelini ortaya çıkarabilmesi sağladık aslında. Şimdi Uzay Mühendisliği’ni kazandı, onunla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Dr.Tünerir ayrıca düzenli ve sürekli rehabilitasyon uygulamalarının hastaların engelli bireyler olarak kalmalarını önlediğini ve  hastaların meslek sahibi olarak çalışabilmelerini sağladığını, böylece topluma sosyo-ekonomik olarak büyük katkı sağladıklarını anlattı.

 

HASTALIK YAŞAMSAL BİR TEHLİKE YARATABİLİRDİ

 

Abdullah Tekin’in hastalığının vücudun tüm kaslarını ilgilendirdiğini ve kaslardaki güçsüzlüğün, akciğer kaslarını da etkileyerek, solunum yetmezliği gibi yaşamsal bir tehlike de yaratabileceğine dikkat çeken Dr. Tünerir, bu anlamda Abdullah’ın doğru tedavisinin önem taşıdığını belirtti. Dr. Tünerir’e katıldığını ifade eden Abdullah Tekin, “Ergenliğe girdiğimde ‘Birden büyüyeceksin ve zayıflayacaksın o dönemi çok verimli geçirmen gerekiyor’ demişti doktorum, böyle bir tedavi sürecim olmasaydı bunun sonucu ağır olacaktı, rahatsızlık sadece bacaklarımda değil tüm sinir kas sistemimde olduğu için tedavim çok önemliydi. Çok şükür ki; şimdi her şey yolunda, İstanbul’da olsam da kontrol muayenelerime buraya geliyorum, egzersizleri kendim yapıyorum” dedi.

 

GRAFİK SÜREKLİ YÜKSELDİ

 

Dr. Türkan Tünerir’in kendisi ile özel olarak ilgilendiğini dile getiren Abdullah Tekin şöyle konuştu: “Burada tedavimi devam ettiren fizyoterapistler hem işlerini çok iyi yapıyorlardı, hem de her gün görüştüğümüz, muhabbet ettiğimiz için aynı zamanda arkadaşlarım, ağabeylerim, ablalarım olmuşlardı. Onların ilgisi ve anlayışı ile bir yandan fiziksel olarak iyileşirken, bir yandan kişiliğim de şekilleniyordu ve onların benim böyle biri olmamda büyük etkileri olduğunu söyleyebilirim. Başarılı olmamda, kendime inanmamda özgüvenimin gelişmesinde Fizyomer ailesinin büyük rolü var. Merkezin, yalnızca ben değil, benim gibi pek çok kişiye çok faydası oldu, çok insanın hayatına dokundu. Bana özel bir program olmasaydı çalışmalarım o kadar verimli olmayacaktı belki. Fizyomer’den önce düz giden bir grafik vardı buradan sonra ise bu grafik düzenli ve sürekli olarak yükseldi.”

Yürüyememekten Korkarken Uzay Mühendisliğini Kazandı

Editör: TE Bilişim